Deliciul Paradisului

Deliciul Paradisului este o prajitura cu crema a carei reteta este foarte simpla. Este o prajitura delicata si pufoasa, perfecta pentru un moment dulce. Pentru aceasta reteta de prajitura aveti nevoie de vanilie, unt, faina, zahar, esenta de lamaie si oua

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Deliciul Paradisului

Ingrediente

  • Blatul:
  • 4 oua
  • 125g zahar
  • 125g faina
  • 25g amidon
  • 40g unt
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • estenta de lamaie
  • Crema:
  • 500ml lapte
  • 100g zahar
  • 50g amidon
  • 1/2 baton de vanilie
  • 200g unt

Mod de preparare

Pentru aceasta prajitura facem mai intai blatul. Pentru asta topim untul in cuptorul cu microunde si il lasam sa se raceasca. Albusurile de la 2 oua se bat spuma, iar intr-un castron separat amestecam faina cu amidonul si praful de copt. Cele 2 oua intergi si cele 2 galbenusurile ramase se amesteca cu zaharul si esentele de vanilie si lamaie, se bat cu mixerul pana devin spuma, in acest moment incorporam faina amestecand cu un tel de jos in sus. Adaugam untul topit dupa care albusurile batute spuma amestecand usor.
Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor pentru 25 de minute.

Pregatirea cremei:
Amestecam intr-un castron zaharul cu amidonul. Intre timp punem laptele la fiert cu semintele de vanilie. Cand laptele fierbe turnam o parte peste amestecul de zahar si amidon, amestecam bine sa nu faca cocoloase, apoi turnam toata compozitia peste laptele din oala. Dam focul la minim si fiebem pana se ingroasa amestecand continuu. Cand e gata lasam crema sa se raceasca, dupa care o amestecam cu untul care trebuie sa fie la temperatura camerei.


Taiem blatul in doua pe lung si il umplem cu crema de lapte si vanilie, deasupra presaram zahar pudra, dupa care putem servi prajitura.
Sursa acestei retete este blogul culinar Anita's Kitchen Flavors

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Feijoada - tocana braziliana cu fasole
2
Mancaruri cu carne

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...

Feijoada - tocana braziliana cu fasole
Ciorba de loboda cu omleta
3
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Ciorba de loboda cu franjuri de ou
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
5
Prajituri

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video

Placinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
Parteneri
Tarta cu ciuperci si carne de curcan
Bucataras.RO

Tarta cu ciuperci si carne de curcan

Nu sunt multe de spus, este o reteta simpla, cu aluat fraged cu unt si umplutura de carne si ciuperci. O tarta buna de luat...

Tarta cu ciuperci si carne de curcan
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola