Deliciul verii

Deliciul verii este o prajitura gustoasa cu caise. Se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc si se pune untul, zaharul, 2 oua si sare.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Deliciul verii

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • 1 praf sare
  • caise cat se cer
  • Crema:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina

Mod de preparare

Deliciul verii este o prajitura gustoasa cu caise.

Se cerne faina pe masa de aluat.
Se face loc la mijloc si se pune untul, zaharul, 2 oua si sare.
Se intinde o foaie de marimea tavii de cuptor si se coace de jumatate.
Se pregatesc dinainte caisele, taiate in doua, necojite. Se aseaza cu partea in care a stat samburele in sus si se pune zahar pana se umple golul. Se da din nou la cuptor, pana ce s-a topit zaharul si fructele incep sa se inmoaie.
Intre timp se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga faina si la urma albusurile spuma. Se toarna compozitia peste fructe, se coace la foc potrivit.
Se taie calda in romburi sau dreptunghiuri.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori