Ecler cu crema de vanilie

Se pun la fiert uleiul, putina apa, sare si se toarna faina in ploaie, amestecand repede. Se ia de pe foc si se adauga dupa cateva minute, ouale pe ra

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 100 ml ulei
  • 200 gr faina
  • 200 ml apa
  • 6-7 oua
  • sare
  • Pentru crema:
  • 1 l lapte
  • 150 gr faina
  • 300 gr zahar
  • 5-6 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 30 gr unt
  • sare

Mod de preparare

Se pun la fiert uleiul, putina apa, sare si se toarna faina in ploaie, amestecand repede. Se ia de pe foc si se adauga dupa cateva minute, ouale pe rand. Se toarna apoi compozitia cu un cornet in tava, sub forma de bastonase lungi de 8-10 cm. Se fac pe suprafata fiecarui bastonas, dungi cu o furculita si se introduc la copt, la foc mare. Dupa ce s-au rumenit, se lasa la racit si se taie pe lung, lasand un capacel. Se prepara din ingrediente crema de vanilie si se umplu eclerele cu aceasta.
Se servesc imediat.

Alte retete de dulciuri:

Ciocolata de casa

Cornulete cu rahat

Cozonac moldovenesc

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc