Ecler cu crema de vanilie

Se pun la fiert uleiul, putina apa, sare si se toarna faina in ploaie, amestecand repede. Se ia de pe foc si se adauga dupa cateva minute, ouale pe ra

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 100 ml ulei
  • 200 gr faina
  • 200 ml apa
  • 6-7 oua
  • sare
  • Pentru crema:
  • 1 l lapte
  • 150 gr faina
  • 300 gr zahar
  • 5-6 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 30 gr unt
  • sare

Mod de preparare

Se pun la fiert uleiul, putina apa, sare si se toarna faina in ploaie, amestecand repede. Se ia de pe foc si se adauga dupa cateva minute, ouale pe rand. Se toarna apoi compozitia cu un cornet in tava, sub forma de bastonase lungi de 8-10 cm. Se fac pe suprafata fiecarui bastonas, dungi cu o furculita si se introduc la copt, la foc mare. Dupa ce s-au rumenit, se lasa la racit si se taie pe lung, lasand un capacel. Se prepara din ingrediente crema de vanilie si se umplu eclerele cu aceasta.
Se servesc imediat.

Alte retete de dulciuri:

Ciocolata de casa

Cornulete cu rahat

Cozonac moldovenesc

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori