Se pune la fiert apa cu uleiul si sarea. Cand clocoteste, se toarna faina cernuta si se amesteca energic pana cand se desprinde compozitia de cratita.
Se pune la fiert apa cu uleiul si sarea. Cand clocoteste, se toarna faina cernuta si se amesteca energic pana cand se desprinde compozitia de cratita. Se ia cratita de pe foc si se adauga ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare, pana se incorporeaza total. Din aceasta compozitie se toarna, cu un cornet, bastonase lungi de 10 cm, pe o tava foarte uscata, fara faina sau grasime. Se coc timp de 30-35 minute in cuptorul foarte bine incins. In primele 20 de minute nu se deschide cuptorul. Cand sunt gata, se desprind cu grija ca sa nu se sfarame, cu ajutorul unui cutit bine ascutit.
Se umple cu frisca sau cu o crema preparata dietetic.
Alte retete recomandate:
Prajitura cu capsuni si frisca
Tort de mere si frisca
Tort tiramisu
Este o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta
Dovlecei si vinete paneIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Comentarii