Eclere Inimioare

Aluatul de eclere poate fi usor adaptat la forma dorita. Reteta de azi de eclere este potrivita pentru Valentine's sau Dragobete. Eclerele au crema delicata de frisca, colorata natural cu zeama de rodie.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Eclere Inimioare

Ingrediente

  • Coji de eclere:
  • 100 ml ulei
  • 200 ml apa
  • 150 gr faina
  • 5 oua potrivite
  • Crema frisca:
  • 400 ml zahar pudra
  • 150 gr zahar vanilat bourbon
  • zeama de la rodii(pentru culoare)
  • Decor zahar pudra vanilat bobite de rodii

Mod de preparare

Se pune apa si uleiul la fiert iar cand acesta a inceput sa fiarba adaugam faina in bloc amestecand energic ca sa nu ramana cocoloase. Dupa ce s-a racit adaugam ouale unul cate unul.

Compozitia obtinuta se toarna in forme de inimioare si se coc la foc mare timp de 10-13 min dupa care la foc mai mic pana ce cojile capata o culoare aurie si sunt crocante.

Dupa ce s-au racit se taie in doua si se umplu cu frisca batuta amestecata cu zeama de rodii si zaharul pudra si zaharul vanilat. Se pudreaza cu zahar pudra vanilat. Simplu si de efect nu-i asa?


Pofta buna! Reteta Eclere Inimioare a fost propusa de lorynov pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc