Aluatul de eclere poate fi usor adaptat la forma dorita. Reteta de azi de eclere este potrivita pentru Valentine's sau Dragobete. Eclerele au crema delicata de frisca, colorata natural cu zeama de rodie.
Se pune apa si uleiul la fiert iar cand acesta a inceput sa fiarba adaugam faina in bloc amestecand energic ca sa nu ramana cocoloase. Dupa ce s-a racit adaugam ouale unul cate unul.
Compozitia obtinuta se toarna in forme de inimioare si se coc la foc mare timp de 10-13 min dupa care la foc mai mic pana ce cojile capata o culoare aurie si sunt crocante.
Dupa ce s-au racit se taie in doua si se umplu cu frisca batuta amestecata cu zeama de rodii si zaharul pudra si zaharul vanilat. Se pudreaza cu zahar pudra vanilat. Simplu si de efect nu-i asa?
Pofta buna! Reteta Eclere Inimioare a fost propusa de lorynov pe forum culinar.ro
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrisePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii