Felie de ciocolata este un desert gustos a carui reteta e foarte simpla. Aceasta reteta de prajitura se face in aproximativ o ora.
Galbenusurile se separa de albusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana ce acesta se topeste si ouale devin cremoase. Se adauga si uleiul si se omogenizeaza.Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in compozitia de oua. La sfarsit se pun si albusurile batute si se amesteca cu o lingura.
Compozitia se toarna in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt.Se de la cuptorul preincalzit pana se rumeneste pe margini. Se lasa la racit, apoi se taie in 3 fasii egale, pe latime.
Laptele se pune intr-o cratita,la incalzit.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin cremoase. La crema de oua se adauga amidonul si se omogenizeaza bine.Laptele incalzit se toarna in fir subtire peste crema, amestecand energic. Amestecul se toarna in cratita in care am incalzit laptele si se pune la foc mic, amestecand incontinuu pana se ingroasa.
Ciocolata se topeste la microunde si se amesteca in crema de ou.
Gelatina se pune intr-o cana cu 2-3 linguri de apa rece.Cand gelatina a absorbit toata apa se dizolva la bain-marie sau cateva secunde la microunde. Gelatina NU trebuie sa fiarba, doar sa se dizolve. Gelatina dizolvata se amesteca cu 2-3 linguri de crema, apoi se amesteca si cu restul cremei. Frisca se bate tare si se incorporeaza in crema
Din crema se opresc 4-5 linguri crema.Pe un platou dreptunghiular se aseaza prima fasie de blat,se insiropeaza si se acopera cu 1/2 din crema,se acopera cu alt blat insiropat restul de crema si se acopera cu ultimul blat insiropat. Marginile prajiturii se imbraca in crema oprita.
Ciocolata se rupe bucati si se topeste pe bain marie impreuna cu laptele si untul sau margarina. Glazura se toarna calduta pe toata suprafata prajiturii, avand grija sa se prelinga pe margini.
Se decoreaza cu bombonele de ciocolata si drajeuri.
Alte retete recomandate:
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiPeste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.
Pisica de mare prajitaIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii