Se pune faina pe planseta, se face loc in mijloc pentru unt, zahar, apa, ou, sare si se framanta aluatul. Se intinde si se impatureste de 3 ori, ca a
Se pune faina pe planseta, se face loc in mijloc pentru unt, zahar, apa, ou, sare si se framanta aluatul. Se intinde si se impatureste de 3 ori, ca aluatul frantuzesc. Se lasa sa se odihneasca, la rece, 2 ore. Se intinde o foaie de 1 cm grosime, se taie dreptunghiuri si se coc intr-o tava tapetata, la foc mare, timp de 15 minute. Se micsoreaza flacara si se mai tine tava in cuptor, cam 10 minute. Se prepara jeleul. Se pun la fiert, intr-un ibric, zeama de portocale cu zaharul si se leaga siropul. Se adauga in sirop gelatina, amestecata cu apa rece si se amesteca pana se topeste.
Cand s-au racit, dreptunghiurile se ung cu jeleu de portocale.
Alte retete de dulciuri:
Aluat frantuzesc
Inghetata de ciocolata cu piscoturi de sampanie
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verde
Comentarii