Pentru a prepara aceasta reteta de foi cu ciocolata si cocos sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, zahar, untura, sare, praf de copt, galbenusuri, cacao, lapte, albusuri, ciocolata cu lapte, nuca de cocos.
Foile se pregatesc in felul urmator: se freaca untura cu zaharul, galbenusul, sarea, zaharul vanilat, praful de copt, cacacauasi laptele. Se realizeaza un aluat potrivit de tare.Se pudreaza o tava cu faina si se aseaza prima foaie.
Pentru a prepara crema de cocos, se bat albusurile spuma cu zaharul si adaugi nuca de cocos. Se amesteca bine. Se toarna crema pe foaie si se acopera cu alta foaie. Se pune la copt 40 de minute. Se pune la racit dupa ce e gata.
Pentru a realiza crema de ciocolata, se amesteca cele 6 galbenusuri cu zaharul praf, zaharul vanilat, pana se transforma intr-o crema. Se fierbe pe baie de aburi pana se ingroasa. Ciocolata se razuieste si se adauga compozitiei. Se amesteca pana cand se topeste.
Margarina se freaca spuma si se adauga crema realizata mai devreme, racita. Compozitia rezultata se intinde peste prajitura, iar deasupra se presara din abundenta nuca de cocos.
Prajitura este mai buna daca se serveste la 2-3 zile de la realizare.
Alte retete recomandate:
Prajitura cu visine
Lapte de pasare
Prajituri simple
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii