Mascarponele se amesteca cu zaharul, laptele si vanilia si se bate bine, sa nu ramana cocoloase. Foile de placinta se taie pe lungime in doua, se ung
Mascarponele se amesteca cu zaharul, laptele si vanilia si se bate bine, sa nu ramana cocoloase.
Foile de placinta se taie pe lungime in doua, se ung cu unt si se pun intr-o forma cu dimensiunile de 35cm x 10 cm.
Se incretesc foile de placinta pe margine, iar pe fund se aseaza hartie de copt si boabe de fasole uscata, ca sa nu se umfle foile in cuptor.
Se dau la cuptor la temperatura de 375F / 190C pentru 10 minute, se scot boabele de fasole si hartia de copt si se mai dau la cuptor pentru alte 5 minute. Se scot apoi formele de aluminiu si se lasa la racit.
Intre timp se topeste la bain-marie ciocolata alba.
Se toarna un strat de ciocolata pe fundul fiecarei forme, apoi se aseaza capsunile taiate (se pastreaza o treime din capsunile intregi pentru ornat).
Se toarna crema de mascarpone, se orneaza cu capsuni taiate in jumatate si cu ciocolata alba topita (eu am preferat zahar pudra).
Se baga la frigider pentru cateva ore.
Pofta buna!
Reteta Foietaj cu capsuni si mascarpone a fost propusa de ralesu pe forum culinar.ro
Alte retete cu capsuni gasiti aici:
Tort de ciocolata cu crema de capsuni,
Prajitura cu crema de iaurt de capsuni,
Galuste cu capsuni
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseAsta-i altă provocare! De când am văzut la Timea, savuroasa vărzică,...
Varză murată cu legume la MulticookerPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii