Foietajul insiropat cu portocala este o reteta simpla de desert racoritor si fructat. Foile de foietaj insiropate sunt legate cu o delicioasa crema de ciocolata.
Intr-o cratita zaharul se caramelizeaza pana ce capata culoare maro-deschis si dupa ce a aparut putina spuma deasupra, se stinge cu 150 ml apa fierbinte, lasandu-se la foc mic, pana se topeste zaharul, apoi se lasa sa se raceasca un pic. Margarina sau untul moale se amesteca cu oul, sarea, coaja de lamaie, smanatana sau iaurtul si se dilueaza cu siropul de zahar ars.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt si apoi cernuta, amestecand la inceput apoi framantam cu mana. Se imparte aluatul in 4 parti. Se intind foi pe planseta de lucru data cu faina apoi se ruleaza pe sucitor si se aseaza pe dosul tavii date cu faina (de dimensiunea de 25/34. Se coc 10 minute /fiecare la foc potrivit in cuptorul preincalzit.
Crema se prepara mixand bine untul pentru crema, pana se spumeaza apoi incorporam ciocolata topita la bain marin.
Se unge fiecare foaie cu un strat de crema apoi se aseaza una peste alta presand usor cu mana si se dau la rece cel putin 2-3 ore inainte de a taia prajitura in forma dorita. Se presara deasupra zahar pudra vanilat.
Produs ales;
http://shabbychicshop.ro/cosuri-paine/409-cos-paine-lavanda-in-ghiveci-si-carouri-albastre-si-verzi.html
Foietajul insiropat cu portocala se serveste dupa ce s-au inmuiat foile.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaPentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macPudra matcha, se obtine prin procesul de macinare a frunzelor de ceai verde. Mousse-ul de mango se obtine din...
Desert tort cu macha, mousse de mango si crema de ciocolata alba cu pereIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii