Se amesteca faina cu drojdia inmuiata in putin lapte caldut. Se adauga apoi jumatate din cantitatea de unt, zaharul, laptele, ouale frecate cu sarea
Se amesteca faina cu drojdia inmuiata in putin lapte caldut. Se adauga apoi jumatate din cantitatea de unt, zaharul, laptele, ouale frecate cu sarea si se framanta bine aluatul. Se lasa apoi la crescut. Se unge un vas cu unt, apoi se ia cu mana cate o bucatica mica din aluat, se trece prin restul de un topit si se pune in vas. Se pun bucatile de aluat una langa alta, se lasa sa creasca, apoi se ung cu unt deasupra si se introduc in cuptorul bine incins. Se lasa la copt 30-40 de minute, apoi se asaza pe un platou. Separat se pune vinul la fiert cu batonul de vanilie, iar galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul. Se toarna apoi peste vinul fiert si se amesteca continuu.
Sosul astfel obtinut se toarna peste franzelutele din platou. Alte retete de dulciuri:
Prajitura snikers Tiramisu Lapte de pasare
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii