Franzelute cu sos de vin

Se amesteca faina cu drojdia inmuiata in putin lapte caldut. Se adauga apoi jumatate din cantitatea de unt, zaharul, laptele, ouale frecate cu sarea

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 350-400 gr
  • 200 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 20 gr drojdie
  • 3-4 oua
  • Pentru sos:
  • 4 galbenusuri
  • 120 gr zahar
  • 300 gr vin alb
  • 1 jumatate baton vanilie
  • 1 pahar lapte
  • sare

Mod de preparare

Se amesteca faina cu drojdia inmuiata in putin lapte caldut. Se adauga apoi jumatate din cantitatea de unt, zaharul, laptele, ouale frecate cu sarea si se framanta bine aluatul. Se lasa apoi la crescut. Se unge un vas cu unt, apoi se ia cu mana cate o bucatica mica din aluat, se trece prin restul de un topit si se pune in vas. Se pun bucatile de aluat una langa alta, se lasa sa creasca, apoi se ung cu unt deasupra si se introduc in cuptorul bine incins. Se lasa la copt 30-40 de minute, apoi se asaza pe un platou. Separat se pune vinul la fiert cu batonul de vanilie, iar galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul. Se toarna apoi peste vinul fiert si se amesteca continuu.


Sosul astfel obtinut se toarna peste franzelutele din platou. Alte retete de dulciuri:

Prajitura snikers Tiramisu Lapte de pasare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori