Fursecul Gandac

Pentru fursecul Gandac se freacă margarina cu zahărul până devine spumoasă, ca o cremă. Se adaugă apoi zahărul vanilat şi se încorporează făina.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Fursecul Gandac

Ingrediente

  • 250 gr margarină
  • 100 gr zahăr
  • 350 gr făină
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 250 gr magiun sau gem de prune
  • 100 gr ciocolată
  • 100 gr nucă măcinată

Mod de preparare

Pentru fursecul Gandac se freacă margarina cu zahărul până devine spumoasă, ca o cremă. Se adaugă apoi zahărul vanilat şi se încorporează făina. Se frământă bine până se obţine o cocă. Se dă la rece 30 minute. Apoi această cocă se frământă puţin pentru a deveni elastică şi se modelează un rulou. Se taie din el feliuţe cam de 1 cm grosime care se vor presa pe o parte cu o furculiţă. Se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc cam 50 minute la foc mijlociu.
Când s-au răcit se iau câte două bucăţele de fursec şi se lipesc două câte două cu câte o linguriţă de magiun sau gem de prune. Apoi se tăvălesc pe lateral prin nuca macinată. Separat se topeşte pe baie de abur o ciocolată, de preferinţă amăruie. În aceasta se va înmuia un capăt al fursecului pentru a se da impresia de căpuşor de gândac. Şi astfel avem prăjitura "Gândac".


Fursecurile Gandac se consumă reci, de preferat a doua zi.
Sursa acestei retete este blocul culinar Alice-albinutza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa