Fursecul Gandac

Pentru fursecul Gandac se freacă margarina cu zahărul până devine spumoasă, ca o cremă. Se adaugă apoi zahărul vanilat şi se încorporează făina.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Fursecul Gandac

Ingrediente

  • 250 gr margarină
  • 100 gr zahăr
  • 350 gr făină
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 250 gr magiun sau gem de prune
  • 100 gr ciocolată
  • 100 gr nucă măcinată

Mod de preparare

Pentru fursecul Gandac se freacă margarina cu zahărul până devine spumoasă, ca o cremă. Se adaugă apoi zahărul vanilat şi se încorporează făina. Se frământă bine până se obţine o cocă. Se dă la rece 30 minute. Apoi această cocă se frământă puţin pentru a deveni elastică şi se modelează un rulou. Se taie din el feliuţe cam de 1 cm grosime care se vor presa pe o parte cu o furculiţă. Se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc cam 50 minute la foc mijlociu.
Când s-au răcit se iau câte două bucăţele de fursec şi se lipesc două câte două cu câte o linguriţă de magiun sau gem de prune. Apoi se tăvălesc pe lateral prin nuca macinată. Separat se topeşte pe baie de abur o ciocolată, de preferinţă amăruie. În aceasta se va înmuia un capăt al fursecului pentru a se da impresia de căpuşor de gândac. Şi astfel avem prăjitura "Gândac".


Fursecurile Gandac se consumă reci, de preferat a doua zi.
Sursa acestei retete este blocul culinar Alice-albinutza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Inghetata lapte de pasare
1
Inghetate

Inghetata lapte de pasare

Aceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...

Inghetata lapte de pasare
Rulada fina cu ganache de cafea
2
Prajituri

Rulada fina cu ganache de cafea

Rulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...

Rulada fina cu ganache de cafea
Budinca de gris
3
Budinci

Budinca de gris

Se pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...

Budinca de gris
Tort cu capsuni si mac
4
Torturi

Tort cu capsuni si mac

Este un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...

Tort cu capsuni si mac
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
5
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Parteneri
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii