Aluatul: Cartofii, grisul, oul, faina, sarea se amesteca bine pina devine un aluat mai lipicios, ce se poate intinde. Se foloseste faina pe masa de l
Aluatul:
Cartofii, grisul, oul, faina, sarea se amesteca bine pina devine un aluat mai lipicios, ce se poate intinde. Se foloseste faina pe masa de lucru. Se intinde foaia de 1 cm grosime, se taie in lung si in lat. Trebuie sa se obtina patrate de marimea unei prune sau a unei jumatati de pruna.
Inainte de a incepe sa se formeze galustele, se pune pe aragaz o oala cu apa la fiert (foc mediu)
Prunele curatate de simburi se asaza pe patratelele de aluat, apoi se formeaza o galusca
Cum se fac galustele, imediat se baga in apa. Vor fi gata cind se vor ridica la suprafata apei.
In timp ce galustele fierb, intr-o tigaie se pun 125 ml de ulei. 250 gr de pesmet sau de gris se prajesc in ulei. Cind pesmetul devine mai brun la culoare, se toarna peste el cam 50 ml de apa.
Se tavalesc galustele prin pesmet, apoi se asaza pe o farfurie plata si peste un pic de zahar.
Se servesc, optional, suplimentar cu zahar
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDaca va place supa de rosii, eu zic ca este momentul sa profitati de ea. Acum gasiti pe piata cele mai gustoase si parfumate...
Supa de rosii cu galuste, de postDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii