Drojdia se pune la fermentat. Se amesteca cu faina, galbenusul de ou, un praf de sare si atata lapte cat sa se obtina un aluat relativ moale. Aluatul
Drojdia se pune la fermentat. Se amesteca cu faina, galbenusul de ou, un praf de sare si atata lapte cat sa se obtina un aluat relativ moale. Aluatul se framanta cu 50 g margarina si se pune la dospit. Margarina ramasa se topeste, nucile se amesteca cu zahar.
Cand aluatul se dubleaza, se intinde pe masa de lucru de grosimea unui deget, se decupeaza fie cu forma de pogaci, fie se taie cu cutitul. Tava de copt se unge cu margarina si galustele formate se aranjeaza una langa alta formandu-se un strat .Se presara cu nuci amestecate cu zahar, urmeaza un alt rand de galuste care se presara cu nuci amestecate cu zahar. Ultimul rand se stropeste cu margarina topita. Se introduce in cuptorul neincalzit, se coace 35 – 40 de minute la foc mijlociu. Se servesc proaspete cu sos de vin
Alte retete recomandate:
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii