Gerbeaud cu miere

Ingredientele pentru aluat, cu exceptia fainii si a bicarbonatului de sodiu, se pune intr-un vas termorezistent, si amestecand se fierbe peste aburi,

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat: 150 g zahar
  • 2 linguri de miere
  • 5 dl lapte
  • o lingurita de cacao
  • 100 g margarina
  • 1 ou
  • 1 lingura mocca de bicarbonat de sodiu
  • faina cat cuprinde
  • Pentru crema: 5 dl lapte
  • 2 pachete de zahar vaniliat
  • 100 g gris
  • 200-200 g unt si zahar pudra
  • Pentru glasura: 50 g unt
  • 2 linguri (mari) cacao
  • 100 g zahar
  • 2 linguri (mari) apa

Mod de preparare

Ingredientele pentru aluat, cu exceptia fainii si a bicarbonatului de sodiu, se pune intr-un vas termorezistent, si amestecand se fierbe peste aburi, pana cand culoarea aluatului devine caramel. Se ia de pe foc si se amesteca cu faina si bicarbonatul de sodiu. Se imparte pe loc in patru parti.


Pe o planseta cu faina se intind patru blaturi de cate 23 X 30 cm. Se pun la cuptor preincalzit pentru 5 minute la un foc mai mic decat cel potrivit. Sa avem grija, pentru ca se pot arde foarte usor! Fiecare blat se pune la cuptor in parte.


Pentru crema laptele se fierbe cu zaharul vaniliat, adaugand si amestecand continuu grisul. Se fierbe 4-5 minute, dupa care se lasa la racit.


Untul se amesteca cu zaharul pudra pana cand devine spumos. Blaturile racite se ung cu aceasta crema, si se aseaza una peste alta.


Ingredientele pentru glasura se fierb 3-4 minute, se lasa putin la racit, apoi se unge cu ea blatul superior al prajiturii. Acoperit se lasa la racit o noapte intreaga, ca blaturile de miere sa se inmoaie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval
Bucataras.RO

Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval

Îmi plac foarte mult toate aceste ingrediente, așa că m-am gândit să le combin, pentru a face o mâncare...

Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa