Ingredientele pentru aluat, cu exceptia fainii si a bicarbonatului de sodiu, se pune intr-un vas termorezistent, si amestecand se fierbe peste aburi,
Ingredientele pentru aluat, cu exceptia fainii si a bicarbonatului de sodiu, se pune intr-un vas termorezistent, si amestecand se fierbe peste aburi, pana cand culoarea aluatului devine caramel. Se ia de pe foc si se amesteca cu faina si bicarbonatul de sodiu. Se imparte pe loc in patru parti.
Pe o planseta cu faina se intind patru blaturi de cate 23 X 30 cm. Se pun la cuptor preincalzit pentru 5 minute la un foc mai mic decat cel potrivit. Sa avem grija, pentru ca se pot arde foarte usor! Fiecare blat se pune la cuptor in parte.
Pentru crema laptele se fierbe cu zaharul vaniliat, adaugand si amestecand continuu grisul. Se fierbe 4-5 minute, dupa care se lasa la racit.
Untul se amesteca cu zaharul pudra pana cand devine spumos. Blaturile racite se ung cu aceasta crema, si se aseaza una peste alta.
Ingredientele pentru glasura se fierb 3-4 minute, se lasa putin la racit, apoi se unge cu ea blatul superior al prajiturii. Acoperit se lasa la racit o noapte intreaga, ca blaturile de miere sa se inmoaie.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaAm vazut undeva pe site si am zis sa incerc. Nu am regretat. Foarte bune au fost.
Aperitiv chiftelute cu maioneza si ceapaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii