Gogosi (aluat dospit)

Drojdia se fermenteaza cu lapte caldut, la caldura. Faina se pune intr-un vas (sa aiba loc sa dospeasca) se amesteca cu sare, dupa gust (cca 10 g). In

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 kg faina
  • 30 g drojdie
  • 10 ml lapte putin indulcit
  • sare
  • apa calduta
  • ulei pentru fript

Mod de preparare

Drojdia se fermenteaza cu lapte caldut, la caldura. Faina se pune intr-un vas (sa aiba loc sa dospeasca) se amesteca cu sare, dupa gust (cca 10 g). In mijlocul vasului, se face loc pentru drojdia fermentata si apa necesara pentru a obtine un aluat mai moale.

Se framanta cu mainile 10 minute, cu mixerul 2 – 3 minute, se presara faina deasupra, se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa la dospit pana creste dublu in volum (daca dospeste peste masura, aluatul se va intari dupa fript). Dupa dospire, se rastoarna pe planseta de bucatarie presarata cu faina si se intinde o foaie de grosimea unui deget. Se decupeaza gogosi cu o forma mai mica (cu diametrul de 3 3,5 cm), se frig in ulei fierbinte pe amandoua partile.


Atentie: se servesc la carnuri cu sos ( de ex. carne cu sos de oregano).

Alte retete

Rulada cu spanac

Placinta cu visine

Pandispan cu visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ce gatim cu vinete - 20 de retete savuroase

Ce gatim cu vinete - 20 de retete savuroase

Ce gatim cu vinete - 20 de retete savuroase
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

E o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...

Mancarica de legume gratinata
Dulceata de afine

Dulceata de afine

Un deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"

Dulceata de afine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Salata de iarna
2
Romania

Salata de iarna

Se spala si se curata foarte bine legumele, apoi se dau pe o razatoare mica. La fel se procedeaza cu merele. Se combina cu...

Salata de iarna
Gogosari in sos
3
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
4
Romania

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)

Prajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
Ardei iuti la otet
5
Romania

Ardei iuti la otet

Acestia sunt preferatii mei! Aleg mereu ardei rosii, carnosi si foarte iuti!

Ardei iuti la otet