Se amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat destul de elastic, pe care se unge de 3 ori, ca si in cazul aluatului frantuzesc, cu amestecul d
Se amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat destul de elastic, pe care se unge de 3 ori, ca si in cazul aluatului frantuzesc, cu amestecul de untura, faina si otet. Dupa fiecare ungere, se lasa 30 minute, la rece. Este mai bine sa se coaca a 2-a zi.
Din acest aluat se poate prepara foi de cremes, rulouri si haios, adica niste prajiturele umplute cu gem de prune.
Pentru haios, se intinde aluatul pe planseta de marimea unui dreptunghi si taiem fasii lungi, pe care apoi se taie in mici dreptunghiuri. La un capat se pune gemul de prune si se ruleaza. Se coace in cuptor preincalzit, apoi se reduce temperatura si se coace cca. 20 minute. In timpul coptului, haiosul se deschide ca o floare. Dupa ce se scoate din cuptor, se pudreaza imediat cu zahar praf.
Se servesc pudrate cu zahar praf alaturi de un ceai, cafea cu lapte sau chiar o bere.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii