Haios-prajitura cu gem

Se amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat destul de elastic, pe care se unge de 3 ori, ca si in cazul aluatului frantuzesc, cu amestecul d

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat: 1kg. faina
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri otet
  • 2 linguri smantana
  • 4 galbenuse
  • apa minerala sau sifon
  • Pentru uns aluatul: 500g. untura
  • 150g. faina
  • 1 lingura otet

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat destul de elastic, pe care se unge de 3 ori, ca si in cazul aluatului frantuzesc, cu amestecul de untura, faina si otet. Dupa fiecare ungere, se lasa 30 minute, la rece. Este mai bine sa se coaca a 2-a zi.

Din acest aluat se poate prepara foi de cremes, rulouri si haios, adica niste prajiturele umplute cu gem de prune.

Pentru haios, se intinde aluatul pe planseta de marimea unui dreptunghi si taiem fasii lungi, pe care apoi se taie in mici dreptunghiuri. La un capat se pune gemul de prune si se ruleaza. Se coace in cuptor preincalzit, apoi se reduce temperatura si se coace cca. 20 minute. In timpul coptului, haiosul se deschide ca o floare. Dupa ce se scoate din cuptor, se pudreaza imediat cu zahar praf.
Se servesc pudrate cu zahar praf alaturi de un ceai, cafea cu lapte sau chiar o bere.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
4
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa