Se amesteca faina cu drojdia inmuiata in lapte caldut. Se adauga ouale batute cu putina sare, untul topit, zaharul, laptele caldut si se framanta bin
Se amesteca faina cu drojdia inmuiata in lapte caldut. Se adauga ouale batute cu putina sare, untul topit, zaharul, laptele caldut si se framanta bine aluatul. Se lasa la crescut, apoi se intinde din el o foaie subtire, care se unge cu unt, se presara cu zahar si se ruleaza. Se ia ruloul de la ambele capete, se lungeste, rasucindu-l, dupa care se asaza invartit, sub forma de melc, intr-un vas uns cu uns. Se coace pana se rumeneste bine, apoi se scoate din cuptor si se stropeste cu un sirop preparat din zahar, apa si baton de vanilie. Se introduce pentru cateva minute din nou in cuptor, apoi se scoate pe un platou.
Se taie si se serveste calda sau rece, langa ceai.
Alte retete de dulciuri:
Lapte de pasare Ciocolata de casa Cozonac moldovenesc
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaÎmi plac foarte mult toate aceste ingrediente, așa că m-am gândit să le combin, pentru a face o mâncare...
Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascavalGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii