Din ingredientele de aluat se face o coca din care se taie forme rotunde si se coc la 200 de grade - 10 minute. Aluatul se poate prepara mai usor da
Din ingredientele de aluat se face o coca din care se taie forme rotunde si se coc la 200 de grade - 10 minute.
Aluatul se poate prepara mai usor daca se lasa 2-3 ore in frigider la rece. Apoi se intinde cu sucitoarea astfel incat intre ea si aluat sa fie o folie, iar apoi se mai pune in frigider sa se intareasca.
Crema: Galbenusurile, cacaoa, zaharul si laptele se pun la fiert pe o baie de aburi pana cand totul se ingroasa. Dupa ce masa s-a racit, se amesteca cu 150 gr. unt care a fost batut intai spuma si evantual rom, dupa gust.
Crema foarte dulce: Se procedeaza ca la prima crema.
Aluatul se umple intai cu crema si apoi se ung cu glazura.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii