Ischler

Din ingredientele de aluat se face o coca din care se taie forme rotunde si se coc la 200 de grade - 10 minute. Aluatul se poate prepara mai usor da

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat: 130 gr. unt
  • 140 gr. faina
  • 70 gr. migdale si alune macinate
  • 70 gr. zahar
  • 1 ou
  • Crema( nu chiar asa de dulce): 2 galbenusuri
  • 20 gr. cacao
  • 60 gr. zahar
  • 30 ml. lapte
  • 150 gr. unt
  • Crema foarte dulce: 200 gr. unt
  • 200 gr. zahar si cacao dupa gust

Mod de preparare

Din ingredientele de aluat se face o coca din care se taie forme rotunde si se coc la 200 de grade - 10 minute.

Aluatul se poate prepara mai usor daca se lasa 2-3 ore in frigider la rece. Apoi se intinde cu sucitoarea astfel incat intre ea si aluat sa fie o folie, iar apoi se mai pune in frigider sa se intareasca.

Crema: Galbenusurile, cacaoa, zaharul si laptele se pun la fiert pe o baie de aburi pana cand totul se ingroasa. Dupa ce masa s-a racit, se amesteca cu 150 gr. unt care a fost batut intai spuma si evantual rom, dupa gust.

Crema foarte dulce: Se procedeaza ca la prima crema.

Aluatul se umple intai cu crema si apoi se ung cu glazura.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori