Malai ardelenesc

Se cerne malaiul, se pune intr-un vas adanc si se opareste cu laptele dat in clocot. Se lasa sa se raceasca, dupa care se pune peste malai 3/4 din fa

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g malai
  • 500 g faina
  • 1/2 l lapte
  • 1 drojdie de bere
  • 2 linguri de zahar
  • 3 oua
  • sare
  • coaja de lamaie
  • 1 lingura de rom
  • 50 g zahar farin
  • 1 lingura de unt

Mod de preparare

Se cerne malaiul, se pune intr-un vas adanc si se opareste cu laptele dat in clocot.

Se lasa sa se raceasca, dupa care se pune peste malai 3/4 din faina si se amesteca cu o lingura de lemn pana la omogenizare.

Drojdia de bere se freaca impreuna cu o lingura de zahar pana devine pasta lichida, dupa care se adauga malaiul.

Se bate amestecul cu o lingura de lemn timp de un sfert de ora.

Operatia aceasta se face pentru a incorpora o cantitate de aer mare in compozitie.

Se adauga in amestec : un praf de sare, restul de zahar, coaja rasa de lamaie si o lingura de rom.

Se lasa aluatul la dospit o jumatate de ora, dupa care se unge o tava cu o lingura de unt, se rastoarna compozitia in ea, iar deasupra se pune o pasta alba obtinuta din restul de faina inmuiat cu apa calda.

Se poate imparti aluatul in doua parti, coacerea fiind ingreunata de malaiul din compozitie, care nu lasa prajitura sa se coaca repede.

Cand prajitura s-a rumenit bine, se scoate forma din cuptor, se desprinde malaiul cu un cutit ascutit de pe margini, apoi se scoate pe o hartie curata.

Se pudreaza cu zahar farin cat este cald.

Se taie numai dupa ce s-a racit, altfel se incruzeste.
Pofta buna!

Va recomandam si alte prajituri

:

Prajitura cu mere si biscuiti

Prajitura simpla si rapida cu visine

Prajitura de capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Ciorba taraneasca de purcel
Bucataras.RO

Ciorba taraneasca de purcel

 La bogatia de legume gustoase este pacat sa nu faci o ciorba cu de toate. Daca mai pui si putina carnita de gust si mai...

Ciorba taraneasca de purcel
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise