Margheritine

Din faina, amidon, zahar, 3 galbenusuri, praful de sare, coaja de lamaie si untul moale am facut un aluat pe care l-am lasat 30 minute la frigider. In

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Margheritine

Ingrediente

  • 150g faina
  • 50g amidon de porumb
  • 100g zahar
  • 125g unt
  • 4 galbenusuri
  • coaja unei lamai(sau portocala+lamaie)
  • un praf de sare
  • 2 mere
  • 3 linguri marmelada de portocale amare
  • scortisoara

Mod de preparare

Din faina, amidon, zahar, 3 galbenusuri, praful de sare, coaja de lamaie si untul moale am facut un aluat pe care l-am lasat 30 minute la frigider.

Intre timp am pregatit umplutura:

Am topit un pic de unt. Merele le-am curatat si dat pe razatoare si le-am calit un pic. Am adaugat scortisoara.Am adaugat cele 3 linguri de portocale amare si-am mai lasat un pic pe foc apoi am lasat sa se raceasca.

Intre timp am scos aluatul de la frigider, l-am framantat cu putina faina.

L-am intins in foaie nu prea subtire si cu o forma din dotare am decupat asa zisele margarete.

Le-am intepat cu furculita pe fiecare margareta (floricica e la mine) am pus umplutura de mere si portocale, am acoperit cu alta margareta de aluat.

Am uns margaretele cu galbenusul de ou ramas si cu putin lapte si la cuptor cu ele vreo 15-20minute la 175°C.

Le-am pudrat cu zahar si putina scortisoara.
Reteta Margeritine a fost propusa de dora_m

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci