Din faina, amidon, zahar, 3 galbenusuri, praful de sare, coaja de lamaie si untul moale am facut un aluat pe care l-am lasat 30 minute la frigider. In
Din faina, amidon, zahar, 3 galbenusuri, praful de sare, coaja de lamaie si untul moale am facut un aluat pe care l-am lasat 30 minute la frigider.
Intre timp am pregatit umplutura:
Am topit un pic de unt. Merele le-am curatat si dat pe razatoare si le-am calit un pic. Am adaugat scortisoara.Am adaugat cele 3 linguri de portocale amare si-am mai lasat un pic pe foc apoi am lasat sa se raceasca.
Intre timp am scos aluatul de la frigider, l-am framantat cu putina faina.
L-am intins in foaie nu prea subtire si cu o forma din dotare am decupat asa zisele margarete.
Le-am intepat cu furculita pe fiecare margareta (floricica e la mine) am pus umplutura de mere si portocale, am acoperit cu alta margareta de aluat.
Am uns margaretele cu galbenusul de ou ramas si cu putin lapte si la cuptor cu ele vreo 15-20minute la 175°C.
Le-am pudrat cu zahar si putina scortisoara.
Reteta Margeritine a fost propusa de dora_m
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii