Melci cu branza

Faina se cerne intr-un castron, se presara sare si zahar. Margarina se topeste, se raceste putin. In timp ce se raceste, se incalzeste laptele 100- 20

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat: sare
  • 350 gr faina
  • 150 gr margarina
  • 1 ou
  • 100 – 200 ml lapte
  • 50 gr zahar
  • 20 g drojdie
  • 1 – 2 linguri ulei
  • Umplutura: 500 gr branza de vaci
  • 4 linguri de smantana groasa
  • zahar dupa gust
  • zeama de lamaie
  • eventual

Mod de preparare

Faina se cerne intr-un castron, se presara sare si zahar. Margarina se topeste, se raceste putin. In timp ce se raceste, se incalzeste laptele 100- 200 ml cu o lingura de zahar, se adauga drojdia si o lingura de faina, se amesteca cu laptele si se lasa sa fermenteze. Se amesteca cu faina si cu margarina topita si daca este nevoie se mai adauga lapte, se framanta pana aluatul devine elastic si cu basici. Inainte de a-l pune la dospit se framanta cu 1 – 2 linguri ulei. Aluatul se pune in loc ferit de curent pana se dubleaza.

In timp ce aluatul creste se prepara umplutura. Branza se marunteste , se amesteca cu zahar dupa gust, eventual, zeama de lamaie, se omogenizeaza cu smantana. Aluatul se desata pe masa de lucru si se intinde in foaie de cca 1 cm grosime. Se taie fasii late de 6 cm apoi pe marginea partii late se asaza crema de branza si se formeaza rulouri care se rasucesc in forma de melc.

Melcii se asaza in tava unsa cu ulei la distanta ca sa aiba loc sa creasca. Inainte de a o introduce in cuptor, melcii se ung cu lapte vanilat si indulcit. Se coc la 180°C in cuptorul incalzit dinainte, pana se rumenesc.

Rulourile se racesc putin si fara sa fie taiate, ci rupte in bucati de diferite marimi se servesc pe farfurii de desert. Se pot servi si intregi si consumatorii isi rup bucati dupa plac.
Alte retete prajituri recomandate

Prajitura cu visine

Tiramisu

Spuma de capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi

Gogosi

Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...

Gogosi
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

E o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...

Mancarica de legume gratinata
Dulceata de afine

Dulceata de afine

Un deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"

Dulceata de afine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Prajitura foaie peste foaie
2
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
3
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Gogosari in sos
4
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Ghiveci calugaresc de vinete
5
Romania

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete