Melci cu branza

Faina se cerne intr-un castron, se presara sare si zahar. Margarina se topeste, se raceste putin. In timp ce se raceste, se incalzeste laptele 100- 20

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat: sare
  • 350 gr faina
  • 150 gr margarina
  • 1 ou
  • 100 – 200 ml lapte
  • 50 gr zahar
  • 20 g drojdie
  • 1 – 2 linguri ulei
  • Umplutura: 500 gr branza de vaci
  • 4 linguri de smantana groasa
  • zahar dupa gust
  • zeama de lamaie
  • eventual

Mod de preparare

Faina se cerne intr-un castron, se presara sare si zahar. Margarina se topeste, se raceste putin. In timp ce se raceste, se incalzeste laptele 100- 200 ml cu o lingura de zahar, se adauga drojdia si o lingura de faina, se amesteca cu laptele si se lasa sa fermenteze. Se amesteca cu faina si cu margarina topita si daca este nevoie se mai adauga lapte, se framanta pana aluatul devine elastic si cu basici. Inainte de a-l pune la dospit se framanta cu 1 – 2 linguri ulei. Aluatul se pune in loc ferit de curent pana se dubleaza.

In timp ce aluatul creste se prepara umplutura. Branza se marunteste , se amesteca cu zahar dupa gust, eventual, zeama de lamaie, se omogenizeaza cu smantana. Aluatul se desata pe masa de lucru si se intinde in foaie de cca 1 cm grosime. Se taie fasii late de 6 cm apoi pe marginea partii late se asaza crema de branza si se formeaza rulouri care se rasucesc in forma de melc.

Melcii se asaza in tava unsa cu ulei la distanta ca sa aiba loc sa creasca. Inainte de a o introduce in cuptor, melcii se ung cu lapte vanilat si indulcit. Se coc la 180°C in cuptorul incalzit dinainte, pana se rumenesc.

Rulourile se racesc putin si fara sa fie taiate, ci rupte in bucati de diferite marimi se servesc pe farfurii de desert. Se pot servi si intregi si consumatorii isi rup bucati dupa plac.
Alte retete prajituri recomandate

Prajitura cu visine

Tiramisu

Spuma de capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori