Melci cu branza

Faina se cerne intr-un castron, se presara sare si zahar. Margarina se topeste, se raceste putin. In timp ce se raceste, se incalzeste laptele 100- 20

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat: sare
  • 350 gr faina
  • 150 gr margarina
  • 1 ou
  • 100 – 200 ml lapte
  • 50 gr zahar
  • 20 g drojdie
  • 1 – 2 linguri ulei
  • Umplutura: 500 gr branza de vaci
  • 4 linguri de smantana groasa
  • zahar dupa gust
  • zeama de lamaie
  • eventual

Mod de preparare

Faina se cerne intr-un castron, se presara sare si zahar. Margarina se topeste, se raceste putin. In timp ce se raceste, se incalzeste laptele 100- 200 ml cu o lingura de zahar, se adauga drojdia si o lingura de faina, se amesteca cu laptele si se lasa sa fermenteze. Se amesteca cu faina si cu margarina topita si daca este nevoie se mai adauga lapte, se framanta pana aluatul devine elastic si cu basici. Inainte de a-l pune la dospit se framanta cu 1 – 2 linguri ulei. Aluatul se pune in loc ferit de curent pana se dubleaza.

In timp ce aluatul creste se prepara umplutura. Branza se marunteste , se amesteca cu zahar dupa gust, eventual, zeama de lamaie, se omogenizeaza cu smantana. Aluatul se desata pe masa de lucru si se intinde in foaie de cca 1 cm grosime. Se taie fasii late de 6 cm apoi pe marginea partii late se asaza crema de branza si se formeaza rulouri care se rasucesc in forma de melc.

Melcii se asaza in tava unsa cu ulei la distanta ca sa aiba loc sa creasca. Inainte de a o introduce in cuptor, melcii se ung cu lapte vanilat si indulcit. Se coc la 180°C in cuptorul incalzit dinainte, pana se rumenesc.

Rulourile se racesc putin si fara sa fie taiate, ci rupte in bucati de diferite marimi se servesc pe farfurii de desert. Se pot servi si intregi si consumatorii isi rup bucati dupa plac.
Alte retete prajituri recomandate

Prajitura cu visine

Tiramisu

Spuma de capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc