Melci cu branza

Faina se cerne intr-un castron, se presara sare si zahar. Margarina se topeste, se raceste putin. In timp ce se raceste, se incalzeste laptele 100- 20

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat: sare
  • 350 gr faina
  • 150 gr margarina
  • 1 ou
  • 100 – 200 ml lapte
  • 50 gr zahar
  • 20 g drojdie
  • 1 – 2 linguri ulei
  • Umplutura: 500 gr branza de vaci
  • 4 linguri de smantana groasa
  • zahar dupa gust
  • zeama de lamaie
  • eventual

Mod de preparare

Faina se cerne intr-un castron, se presara sare si zahar. Margarina se topeste, se raceste putin. In timp ce se raceste, se incalzeste laptele 100- 200 ml cu o lingura de zahar, se adauga drojdia si o lingura de faina, se amesteca cu laptele si se lasa sa fermenteze. Se amesteca cu faina si cu margarina topita si daca este nevoie se mai adauga lapte, se framanta pana aluatul devine elastic si cu basici. Inainte de a-l pune la dospit se framanta cu 1 – 2 linguri ulei. Aluatul se pune in loc ferit de curent pana se dubleaza.

In timp ce aluatul creste se prepara umplutura. Branza se marunteste , se amesteca cu zahar dupa gust, eventual, zeama de lamaie, se omogenizeaza cu smantana. Aluatul se desata pe masa de lucru si se intinde in foaie de cca 1 cm grosime. Se taie fasii late de 6 cm apoi pe marginea partii late se asaza crema de branza si se formeaza rulouri care se rasucesc in forma de melc.

Melcii se asaza in tava unsa cu ulei la distanta ca sa aiba loc sa creasca. Inainte de a o introduce in cuptor, melcii se ung cu lapte vanilat si indulcit. Se coc la 180°C in cuptorul incalzit dinainte, pana se rumenesc.

Rulourile se racesc putin si fara sa fie taiate, ci rupte in bucati de diferite marimi se servesc pe farfurii de desert. Se pot servi si intregi si consumatorii isi rup bucati dupa plac.
Alte retete prajituri recomandate

Prajitura cu visine

Tiramisu

Spuma de capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa crema de legume si  linte
3
Supe si ciorbe

Supa crema de legume si linte

supa crema pentru zile reci

Supa crema de legume si linte
Ciorba de vacuta
4
Ciorbe

Ciorba de vacuta

O reteta care merge foarte bine la masa de pranz intr-o toamna tarzie si racoroasa

Ciorba de vacuta
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
5
Preparate sarate

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf

Astazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf...

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
Parteneri
Cornuri pufoase cu magiun
Bucataras.RO

Cornuri pufoase cu magiun

Cum nu prea trece nici un week-end fara desert trebuia sa fac ceva bun si acum. Eu am urat mereu aluaturile dospite, nu sa le...

Cornuri pufoase cu magiun
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!