Melci cu cacao

Inmuiem drojdia in laptele cu zahar, adaugam faina, galbenusurile, sarea si atat lapte caldut cat sa obtinem un aluat aproape tare. Apoi framantam ule

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g faina
  • 30 g drojdie
  • 2 galbenusurile2 linguri ulei
  • putina sare
  • 4 linguri zahar
  • lapte
  • Pentru umplutura:
  • 50 g unt
  • 50 g margarina
  • 5 linguri praf de cacao
  • 6 linguri zahar pudra

Mod de preparare

Inmuiem drojdia in laptele cu zahar, adaugam faina, galbenusurile, sarea si atat lapte caldut cat sa obtinem un aluat aproape tare. Apoi framantam uleiul in aluat. Lasam la dospit intr-un vas presarat cu faina, presaram si aluatul cu putina faina, pana isi dubleaza volumul. Apoi intindem aluatul la un deget grosime si il stropim cu margarina topita, il ungem cu jumatate din crema de margarina obtinuta anterior, presaram cu praful de cacao amestecat cu zaharul pudra si il rulam. Taiem rulada felii cu un cutit ascutit si punem melcii astfel obtinuti intr-o tava unsa cu unt unul langa celalat. Ungem melcii cu restul cremei de margarina si punem la cuptorul rece, astfel incat sa mai creasca pe timpul coacerii. Cand sunt aproape gata ii stropim cu un amestec de lapte cu vanilie fierbinte si ii coacem mai departe.
Alte retete dulciuri recomandate

Prajitura cu visine Tarta cu fructe

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc