Se coc merele in cuptor, pana se inmoaie bine, fara sa se rumeneasca. Pulpa merelor coapte se zdrobeste bine cu furculita. Se spala orezul si se pune
Se coc merele in cuptor, pana se inmoaie bine, fara sa se rumeneasca. Pulpa merelor coapte se zdrobeste bine cu furculita. Se spala orezul si se pune la fiert cu apa. Cand apa a scazut, se adauga laptele. Se amesteca destul de des, ca sa nu se lipeasca. Cand orezul e aproape gata, se pune in el zaharul, se amesteca si se mai fierbe 2-3 minute. Se uda cu apa rece - doua cani - si se adauga straturi alternative de orez fiert si piure de mere, ultimul fiind de orez. Se dau la rece cateva ore.
Se rastoarna pe o farfurie si se decoreaza cu visine din dulceata sau cu diverse fructe crude.
Alte retete recomandate:
Budinca de orez cu mere
Placinta cu visine
Tarta cu zmeura
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaCand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii