Se curata merele, se scobeste mijlocul, inlaturand semintele, se fierb intr-un sirop slab, ca pentru compot, si la foc foarte mic, ca sa ramana intreg
Se curata merele, se scobeste mijlocul, inlaturand semintele, se fierb intr-un sirop slab, ca pentru compot, si la foc foarte mic, ca sa ramana intregi. Deoparte se bat albusurile cu zaharul. Se unge cu unt o farfurie ce merge la foc, se aseaza merele racorite si scurse de sirop, cu putin spatiu intre ele, punand la mijloc in fiecare gaura, putina coaja de portocala zaharisita si taiata marunt. Se pune albusul intr-un cornet cu varful crenelat, si se imbraca fiecare mar, pornind cu o miscare in spirala de la partea de jos in sus. Se dau la cuptor la foc moale, se servesc calde sau reci, dupa placere.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii