Mircico este o prajitura delicioasa si simpla cu lamaie si sirop de cacao si rom. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu 200 g zahar.
Mircico este o prajitura delicioasa si simpla cu lamaie si sirop de cacao si rom. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu 200 g zahar, care se adauga treptat. Galbenusurile se omogenizeaza adaugand ulei, zahar vanilat si razatura de lamaie. Compozitia obtinuta se adauga peste albusurile batute spuma cu zahar, se amesteca lejer, se adauga faina sub forma de ploaie si se incorporeaza usor. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie si se introduce in cuptor la temperatura moderata cca 25 minute. Se formeaza un sirop din: unt sau margarina (care se va topi pe foc), 100 g zahar, cacao, esenta de rom si 100 ml apa. Cand prajitura este inca fierbinte, se insiropeaza pe partea de jos (cea care a stat pe hartie). Cand Mircico este rece, se poate orna cu frisca sau diferite creme.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii