Cuptorul se incalzeste la 180°C. Hartiile de mouffin se pun in formele speciale. Merele se spala si se curata de coaja, se taie felii. Faina se ame
Cuptorul se incalzeste la 180°C. Hartiile de mouffin se pun in formele speciale. Merele se spala si se curata de coaja, se taie felii.
Faina se amesteca cu praf de copt, bicarbonat de sodiu, scortisoara, cuisoare, nucsoara, nuci taiate si mere taiate felii.
Ouale se bat, se adauga zahar, ulei sau unt, zahar vanilat si lapte, se amesteca bine. Apoi se amestecul de faina se adauga in mai multe reprize la compozitia de oua si se amesteca prin rasturnare pana se omogenizeaza.
Pentru frecatei, se framanta faina cu scortisoara, nuci, zahar si unt pentru un aluat nisipos.
Compozitia cu oua se desarta in formele de mouffin si se presara cu frecatei. Se coace 20 – 25 de minute la 180°C.
Desertul se lasa la odihna dupa coacere apoi se serveste.
Alte dulciuri retete recomandate:
Placinta cu mere
Clatite

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii