Cuptorul se incalzeste la 180°C. Hartiile de mouffin se pun in formele speciale. Merele se spala si se curata de coaja, se taie felii. Faina se ame
Cuptorul se incalzeste la 180°C. Hartiile de mouffin se pun in formele speciale. Merele se spala si se curata de coaja, se taie felii.
Faina se amesteca cu praf de copt, bicarbonat de sodiu, scortisoara, cuisoare, nucsoara, nuci taiate si mere taiate felii.
Ouale se bat, se adauga zahar, ulei sau unt, zahar vanilat si lapte, se amesteca bine. Apoi se amestecul de faina se adauga in mai multe reprize la compozitia de oua si se amesteca prin rasturnare pana se omogenizeaza.
Pentru frecatei, se framanta faina cu scortisoara, nuci, zahar si unt pentru un aluat nisipos.
Compozitia cu oua se desarta in formele de mouffin si se presara cu frecatei. Se coace 20 – 25 de minute la 180°C.
Desertul se lasa la odihna dupa coacere apoi se serveste.
Alte dulciuri retete recomandate:
Placinta cu mere
Clatite
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postPentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Ne place mult fisticul, aroma lui si m-am gandit sa il combin intr-un tort, cu un jeleu de visine. Pasta de fistic am...
Desert tort cu crema de fistic si jeleu de visineOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii