Negresa

Margarina se amesteca cu zaharul, cacaoa, galbenusurile, laptele, faina. Se adauga praful de copt si amoniacul. Toata compozitia se pune intr-o tava

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr. margarina
  • 250 gr. zahar
  • 4 linguri de cacao
  • 5 galbenusuri
  • 10 linguri de lapte (care se adauga treptat)
  • 200 gr. faina
  • 1 pachet praf de copt si un virf de lingurita cu amoniac (sau 2 pachete de praf de copt); 5 albusuri
  • 250 gr. zahar pudra; 200 gr. zahar pudra; glazura: 200 gr.zahar pudra
  • 5 linguri de lapte
  • 2 linguri de cacao
  • 25 gr. margarina
  • nuci sau alune

Mod de preparare

Margarina se amesteca cu zaharul, cacaoa, galbenusurile, laptele, faina.

Se adauga praful de copt si amoniacul.

Toata compozitia se pune intr-o tava unsa cu unt si se pune la copt 10-15 minute.

Separat, se bat albusurile spuma cu 250 gr. zahar pudra si se pune peste blatul cald si se lasa inca 2-3 minute la cuptor.

Glazura: se amesteca toate ingredientele, se face glazura si se pun peste blat.
Se serveste rece

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc