Negresa

Cum se prepara glazura si blatul pentru prajitura Negresa: Se pune la fiert margarina sau untul impreuna cu zaharul (din care se pastreaza separat 6 l

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g margarina sau unt
  • 500 g zahar
  • 6 linguri cu cacao
  • 1 cana cu lapte (aprox. 200 ml)
  • 4 oua
  • 200 g faina
  • 1 pachet praf de copt
  • nuci (cam o cana)
  • rom
  • ciocolata
  • coaja de lamaie

Mod de preparare

Cum se prepara glazura si blatul pentru prajitura Negresa: Se pune la fiert margarina sau untul impreuna cu zaharul (din care se pastreaza separat 6 linguri de zahar), laptele, 4 linguri de cacao si coaja de lamaie. Dupa ce a fiert, se iau din aceasta compozitie 15 linguri in care se adauga ciocolata, rom, cateva nuci (aceasta va fi crema de deasupra – glazura). Restul compozitiei se pune la racit. Separat se bat albusurile spuma cu cele 6 linguri de zahar pastrate. Peste compozitia racita se adauga pe rand galbenusurile cu faina, restul de cacao si nuci, praful de copt stins in lamaie si se adauga putin cate putin albusurile batute spuma. Se toarna in tava unsa si tapetata cu faina si se coace blatul la foc potrivit. Se incearca dupa 30 de minute cu o scobitoare daca s-a copt blatul. Daca scobitoarea iese curata si uscata, inseamna ca blatul este facut.Se poate insiropa inainte de punerea glazurii cu un sirop din 200 ml apa, 7 linguri de zahar, zahar vanilat. Se pun la fiert pentru un gust mai bun, se poate carameliza zaharul si se adauga apa, se da un clocot. Asta doar daca se doreste insiropata, dar daca nu, se pune direct peste tava inca fierbinte crema de deasupra (cele 15 linguri pastrate) si se intinde bine cu un cutit si se lasa la racit. Daca glazura s-a intarit, se mai poate pune la foc pana aceasta se fluidizeaza pentru a putea fi intinsa usor.


Dupa preferinta se poate presera peste prajitura gata facuta si niste nuca de cocos si ciocolata rasa atat pentru un gust deosebit, dar si pentru un aspect placut alb-negru. Alte retete de prajituri recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Pui surpriza
1
Mancaruri cu carne

Pui surpriza

Se taie carnea de pui ca pt snitzel(dar nu se bate); eu am folosit pulpe dezosate dar e ok si piept. Cartofii se curata si se...

Pui surpriza
Cledne
2
Mancaruri cu cartofi

Cledne

Se fierb cartofi in coaja apoi se lasa la rece , se curata si se piseaza f bine. Apoi se adauga oul sarea si faina cat...

Cledne
Inghetata lapte de pasare
3
Inghetate

Inghetata lapte de pasare

Aceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...

Inghetata lapte de pasare
Rulada fina cu ganache de cafea
4
Prajituri

Rulada fina cu ganache de cafea

Rulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...

Rulada fina cu ganache de cafea
Budinca de gris
5
Budinci

Budinca de gris

Se pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...

Budinca de gris
Parteneri
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii