Negresa de post

Negresa de post este un desert simplu care poate fi pragatit si in afara postului. Pentru a pregati reteta negresa de post aveti nevoie de faina, zahar, cacao, ulei si cafea

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Negresa de post

Ingrediente

  • •o cana zahar
  • • o cana ulei
  • •o cana apa minerala
  • •3 cani faina
  • •o lingurita bicarbonat de sodiu stins intr-o lingura de otet
  • • 4 linguri cu gem de prune(sau de care ai prin casa)
  • •2 linguri cu cacao
  • •o lingura cu scortisoara
  • •o lingura cu cafea macinata
  • •ceva miez de nuca maruntita
  • • cateva stafide
  • • 2-3 bucati de rahat taiat in bucati mici.

Mod de preparare

Se amesteca bine uleiul cu zaharul si apoi se adauga pe rand: apa, bicarbonatul, faina si celelalte ingrediente.

Se amesteca bine si se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace, in cuptorul incalzit inainte, aproximativ 25-30 minute.


Se scoate din cuptor si negresa se pudreaza cu zahar farin. Se taie patrate sau romburi dupa preferinta.

Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci