Negresa simpla si rapida

Negresa este o prajitura delicioasa si usor de preparat. Aceasta reteta de negresa rapida si foarte simpla se poate realiza in noul AirFryer de la Philips. Doar 35 de minute te despart de o prajitura cu ciocolata delicioasa.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Negresa simpla si rapida

Ingrediente

  •  
  • Ingrediente pentru 12 portii
  • · 75 g ciocolata
  • tablete
  • · 75 g unt
  • · 1 ou mare
  • · 60 g zahar
  • · 1 pliculet zahar vanilat
  • · 40 g faina cu praf de copt
  • · 25 g nuci sau alune maruntite
  • Forma pentru prajituri sau vas pentru cuptor de dimensiuni mici (aprox. 15 cm diametru) si hartie de pergament

Mod de preparare

Pasi realizare reteta cu Philips AirFryer

4

1. Se topeste ciocolata si untul intr-o tigaie, la foc mic, amestecand continuu. Se lasa compozitia sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei.

2. Se seteaza AirFryer la 180°C.

3. Se bate oul intr-un bol, adaugand zaharul, zaharul vanilinat si un varf de cutit de sare, pana amestecul devine cremos. Se adauga ciocolata, apoi faina cu praful de copt si nucile, amestecand totul pana se omogenizeaza.

4. Se asezeaza hartia de pergament in forma si se toarna amestecul, netezind partea superioara.

5. Se aseaza forma in sita friteuzei, care se introduce apoi in Airfryer. Cronometrul se seteaza la 20 de minute si se lasa la copt pana cand devine crocanta deasupra. La interior, trebuie sa fie moale si pufoasa.

6. Negresa se lasa sa se raceasca in forma in care a fost coapta.

7. Dupa ce s-a racit, se taie in 12 felii.

 

 


Sfaturi

· Acest desert poate fi servit impreuna cu o cupa de inghetata; pentru décor adauga un topping de ciocolata presarat cu fulgi de cocos sau de migdale.

Al treilea indiciu pentru concursul "Aerul este noul ulei" este: cronometru

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide