1. Se topeste ciocolata rupta in bucati mici impreuna cu untul, intr-un vas pe bain marie. 2. Se da la o parte sa se racoreasca si intre timp, se bat
1. Se topeste ciocolata rupta in bucati mici impreuna cu untul, intr-un vas pe bain marie.
2. Se da la o parte sa se racoreasca si intre timp, se bat ouale cu zaharul alb & brun pana spumeaza, apoi se adauga ciocolata racorita deasupra mestecand usor, apoi faina si praful de sare.
3.Compozitia se da la cuptor intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina pt 20 min.(tava folosita are 21/ 31) Blatul de negresa nu tb sa fie inalt.
4. Caramelele si frisca lichida se pun la topit intr-un vas pe bain marie pana cand compozitia devine omogena.
5. Se da la o parte si se adauga alunele/ nucile, apoi se toarna compozitia peste blatul de negresa chiar daca e caldut.
6. Se da la frigider timp de o ora sa se intareasca bine caramelul.
7. Ciocolata si frisca pentru topping se topesc pe bain marie si se glazureaza negresa in zig-zag (eu am topit mai multa ciocolata ca s-o acopar de tot cu un strat subtire).
8. Se da la frigider sa se intaresca tot ca sa se poata taia usor!
Pofta buna!
Reteta Negrese apetisante a fost propusa de diamond pe forum culinar.ro
Alte retete de negrese gasiti aici:
Negresa,
Negresa de post,
Negresa cu banane
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiPlacinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoara......nu imi vine nimic in minte decat ca sunt dezamagita ca frisca mi-a facut probleme dar nu m-am lasat si tot mi-a iesit...
Tort cu blat de cacao si crema de vanilieOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii