Pandispan cu crema de ciocolata

Zaharul se amesteca impreuna cu ouale, esenta de rom sau de vanilie si putina sare. Se freaca bine 10 minute, apoi se omogenizeaza cu faina, amesteca

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 300 gr zahar
  • 300 gr faina
  • 2 linguri de cacao
  • esenta de rom (sau de vanilie)
  • sare
  • Pentru crema:
  • 200 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 250-300 gr lapte praf
  • 100 ml apa
  • 3 linguri de cacao

Mod de preparare

Zaharul se amesteca impreuna cu ouale, esenta de rom sau de vanilie si putina sare. Se freaca bine 10 minute, apoi se omogenizeaza cu faina, amestecand continuu. Se pune jumatate din compozitie intr-o tava, iar cealalta jumatate se amesteca bine cu cacaua si se pune in alta tava, la copt. Pentru crema se amesteca laptele si cacaua. Se pun la fiert, la foc mic zaharul cu 100 ml apa, apoi se adauga amestecul de cacaua cu lapte. Se amesteca bine si se incorporeaza si untul. Pandispanul obtinut, se taie in trei. Se unge cu crema o felie alba, apoi una cu cacao, dupa care se imbraca in crema tot pandispanul si se pune la frigider.


Se poate servi dupa cateva ore.

Alte retete de dulciuri:

Cozonac moldovenesc Prajitura televizor Turta dulce

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori