Pandispanul este foarte pufos si ti se topeste in gura. Facut in forme individuale, servit cu crema de vanilie si fructe de padure, se transforma intr-un desert delicios si usor de vara.
Pentru pandispan simplu cu vanilie se bat albusurile spuma. Se adauga zaharul vanilat si se bate bine, astfel incat albusul sa se intareasca ca pentru bezele. Separat se strivesc intr-o farfurie galbenusurile, se amesteca cu albusul, se adauga faina, amestecand totul usor, de sus in jos, ca sa nu se lase.
Se unge o forma bine cu unt (una mare sau forme individuale), se presara faina, se toarna compozitia si se coace pandispanul o ora la foc potrivit. Cantitatile se pot mari dupa dorinta.
Crema de vanilie (creme patissiere) se pregateste dupa indicatiile din reteta. Este o crema usoara de lapte.
Fructele se spala si se curata de codite.
Blatul de pandispan il lasam sa se raceasca in cuptor, iar dupa ce e racit turnam deasupra crema de vanilie, racita si ea, si decoram cu fructe de padure.
Pandispanul simplu cu vanilie si fructe se serveste imediat.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPentru aceasta reteta m-am inspirat de la Motanel. El spune in descriere ca reteta originala nu are in compozitie carnati si...
Taci si inghite ardelenescGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii