Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de capsuni

Reţetă de preparare a papanaşilor • lasati branza de vaci la scurs pentru cca 2-3 ore• montati vasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum,

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
4 minute
Complexitate
redusa
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de capsuni

Ingrediente

  • branza proaspata (de vaci) - 350 g
  • Reţetă de preparare a papanaşilor
  • faina de cozonac - 240 g
  • ou - 1 buc
  • zahar - 80 g
  • praf de copt - 1 pliculet
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • apa de trandafiri - 2 lingurite
  • zahar vanilat bourbon - 2 pliculete
  • smantana grasa - 200 g
  • ulei de floareasoarelui - 400 - 500 ml
  • Pentru dulceata:
  • cidru - 100 ml
  • capsuni - 200 g
  • scortisoara baton - 1 buc
  • anason stelat - 1 buc
  • cuisoare - 34 buc
  • gellfix - 1/4 plic
  • zeama de lamaie - 3 linguri
  • zahar gelifiant - 80 g

Mod de preparare

• lasati branza de vaci la scurs pentru cca 2-3 ore
• montati vasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum, atasamentul pentru plamadit (la cca 2-3 cm de margine) si spatula pentru curatarea peretilor vasului
• adaugati in acesta branza proaspata, oul, zaharul, apa de trandafiri si zaharul bourbon
• porniti aparatul pe viteza mica
• intr-un vas separat amestecati faina si praful de copt
• adaugati-le treptat peste celelalte ingrediente din vasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum
• lasati la framantat cca 8-10 min
• intre timp puneti cidrul intr-o craticioara la redus, pe foc, impreuna cu batonul de scortisoara, anasonul stelat si cuisoarele
• taiati capsunile in 4 (sau in 2 daca sunt mai mici)
• in momentul in care cidrul s-a redus cca 3 sferturi, adaugati capsunile si zeama de lamaie si dati focul mai mic
• dupa cca 5-10 minute adaugati gellfix si zahar gelifiant si lasati sa fiarba (amestecand constant) pentru alte 5 min
• lasati-o sa se raceasca si apoi introduceti-o in frigider
• intre timp puneti faina pe maini si modelati o bila potrivita si una micuta (nu foarte mare pentru ca va ramane cruda in centru) de aluat – faceti o gaura in mijlocul sau
• incingeti uleiul intr-un tuci sau intr-o tigaie non aderenta
• prajiti ambele bucati de aluat (avand grija sa se rumeneasca perfect pe ambele parti)
• scoateti-le pe o farfurie cu servetele, pentru a mai absorbi uleiul in exces
• montajul: puneti gogoasa mare prajita la baza. Peste aceasta adaugati smantana si dulceata de capsuni. Peste acestea puneti bucata mica de gogoasa prajita si repetati procesul cu smantana si dulceata de capsuni.

Savurati!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Frunze de vita oparite
2
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
3
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
4
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Parteneri
Desert prajitura cu mascarpone si dulceata de afine, fara zahar
Bucataras.RO

Desert prajitura cu mascarpone si dulceata de afine, fara zahar

Cand ai pofta de ceva dulce la ceas de seara, ca sa nu te simti prea vinovat, pregatesti o prajitura fara zahar, macar stii...

Desert prajitura cu mascarpone si dulceata de afine, fara zahar
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise