Reţetă de preparare a papanaşilor • lasati branza de vaci la scurs pentru cca 2-3 ore• montati vasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum,
• lasati branza de vaci la scurs pentru cca 2-3 ore
• montati vasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum, atasamentul pentru plamadit (la cca 2-3 cm de margine) si spatula pentru curatarea peretilor vasului
• adaugati in acesta branza proaspata, oul, zaharul, apa de trandafiri si zaharul bourbon
• porniti aparatul pe viteza mica
• intr-un vas separat amestecati faina si praful de copt
• adaugati-le treptat peste celelalte ingrediente din vasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum
• lasati la framantat cca 8-10 min
• intre timp puneti cidrul intr-o craticioara la redus, pe foc, impreuna cu batonul de scortisoara, anasonul stelat si cuisoarele
• taiati capsunile in 4 (sau in 2 daca sunt mai mici)
• in momentul in care cidrul s-a redus cca 3 sferturi, adaugati capsunile si zeama de lamaie si dati focul mai mic
• dupa cca 5-10 minute adaugati gellfix si zahar gelifiant si lasati sa fiarba (amestecand constant) pentru alte 5 min
• lasati-o sa se raceasca si apoi introduceti-o in frigider
• intre timp puneti faina pe maini si modelati o bila potrivita si una micuta (nu foarte mare pentru ca va ramane cruda in centru) de aluat – faceti o gaura in mijlocul sau
• incingeti uleiul intr-un tuci sau intr-o tigaie non aderenta
• prajiti ambele bucati de aluat (avand grija sa se rumeneasca perfect pe ambele parti)
• scoateti-le pe o farfurie cu servetele, pentru a mai absorbi uleiul in exces
• montajul: puneti gogoasa mare prajita la baza. Peste aceasta adaugati smantana si dulceata de capsuni. Peste acestea puneti bucata mica de gogoasa prajita si repetati procesul cu smantana si dulceata de capsuni.
Savurati!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii