Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de capsuni

Reţetă de preparare a papanaşilor • lasati branza de vaci la scurs pentru cca 2-3 ore• montati vasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum,

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
4 minute
Complexitate
redusa
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de capsuni

Ingrediente

  • branza proaspata (de vaci) - 350 g
  • Reţetă de preparare a papanaşilor
  • faina de cozonac - 240 g
  • ou - 1 buc
  • zahar - 80 g
  • praf de copt - 1 pliculet
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • apa de trandafiri - 2 lingurite
  • zahar vanilat bourbon - 2 pliculete
  • smantana grasa - 200 g
  • ulei de floareasoarelui - 400 - 500 ml
  • Pentru dulceata:
  • cidru - 100 ml
  • capsuni - 200 g
  • scortisoara baton - 1 buc
  • anason stelat - 1 buc
  • cuisoare - 34 buc
  • gellfix - 1/4 plic
  • zeama de lamaie - 3 linguri
  • zahar gelifiant - 80 g

Mod de preparare

• lasati branza de vaci la scurs pentru cca 2-3 ore
• montati vasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum, atasamentul pentru plamadit (la cca 2-3 cm de margine) si spatula pentru curatarea peretilor vasului
• adaugati in acesta branza proaspata, oul, zaharul, apa de trandafiri si zaharul bourbon
• porniti aparatul pe viteza mica
• intr-un vas separat amestecati faina si praful de copt
• adaugati-le treptat peste celelalte ingrediente din vasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum
• lasati la framantat cca 8-10 min
• intre timp puneti cidrul intr-o craticioara la redus, pe foc, impreuna cu batonul de scortisoara, anasonul stelat si cuisoarele
• taiati capsunile in 4 (sau in 2 daca sunt mai mici)
• in momentul in care cidrul s-a redus cca 3 sferturi, adaugati capsunile si zeama de lamaie si dati focul mai mic
• dupa cca 5-10 minute adaugati gellfix si zahar gelifiant si lasati sa fiarba (amestecand constant) pentru alte 5 min
• lasati-o sa se raceasca si apoi introduceti-o in frigider
• intre timp puneti faina pe maini si modelati o bila potrivita si una micuta (nu foarte mare pentru ca va ramane cruda in centru) de aluat – faceti o gaura in mijlocul sau
• incingeti uleiul intr-un tuci sau intr-o tigaie non aderenta
• prajiti ambele bucati de aluat (avand grija sa se rumeneasca perfect pe ambele parti)
• scoateti-le pe o farfurie cu servetele, pentru a mai absorbi uleiul in exces
• montajul: puneti gogoasa mare prajita la baza. Peste aceasta adaugati smantana si dulceata de capsuni. Peste acestea puneti bucata mica de gogoasa prajita si repetati procesul cu smantana si dulceata de capsuni.

Savurati!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
2
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Supa cu bureti de roua , jambon si smantana
Bucataras.RO

Supa cu bureti de roua , jambon si smantana

Cum vremea a fost ploioasa ,beneficiem de oportunitatea de a gati cu ciuperci proaspete . Cand gasesc mai intai le cumpar...

Supa cu bureti de roua , jambon si smantana
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola