Pateuri marocane cu migdale (Briouat)

Trigoanele marocane cu umplutura de migdale sunt niste pateuri mici, parfumate cu sirop de miere, portocale si apa de trandafir.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Pateuri marocane cu migdale (Briouat)

Ingrediente

  • Pentru umplutura:
  • 300g migdale macinate
  • 150g zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • un varf de sare
  • 30g unt nesarat
  • 20ml apa de trandafir
  • Pentru aluat:
  • aluat foi de placinta
  • unt topit
  • 1 ou
  • Pentru sirop:
  • 50g miere
  • 1 lingurita apa de trandafiri
  •  

Mod de preparare

Briouat - pateurile marocane prajite, si apoi scufundate intr-un sirop parfumat cu apa de trandafiri, sunt servite de cele mai multe ori la ocazii speciale sau la ritualul de servire a ceaiului.

Incepem prin a prepara umplutura de migdale:

Imparte migdalele in jumatate, una dintre ele prajeste-o intr-o tigaie unsa cu putin ulei. Pune jumatatea neprajita in blender alaturi de jumatate din cantitatea de zahar.

Dupa ce s-au racit si migdalele prajite, adauga-le si pe ele in blender alaturi de jumatatea din zahar ramasa.

Adauga amandoua amestecurile de migdale intr-un bol, adauga apa de trandafiri si untul si  amesteca cu mainile pana obtii o pasta.

Formeaza din aluatul de placinta bile, pe care apoi le intinzi in patrate. Sau taie-l pur si simplu in patrate de 5cm. Unge mijlocul cu putin unt si aseaza cu o lingura din pasta de migdale chiar aproape de un capat.

Prinde de capatul in care este umplutura, du-l in celalalt capat ca sa o sigilezi, si apoi in sus ca sa formezi triunghiul. Unge cu oul batut ca sa "sigilezi" pateul. Repeta procedeul pana nu mai ai umplutura.

Incalzeste ulei intr-o tava, in timp ce incalzesti si mierea impreuna cu apa de trandafiri. Ia mierea de pe foc si pune-o la indemana.

Prajeste fursecurile in baia de ulei, intorcandu-le periodic, pana cand sunt rumene pe ambele parti, dupa care transfera-le, asa calde, in sirpoul de miere.

Aseaza fursecurile pe o farfurie si presara-le cu susan daca doresti.

 

 

 


Fursecurile marocane cu migdale se servesc dupa ce s-au racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Cele mai apreciate rețete
Nectar de caise
1
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Ciorbita simpla de dovlecei
2
Ciorbe

Ciorbita simpla de dovlecei

Ciorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...

Ciorbita simpla de dovlecei
Pisica de mare prajita
3
Mancaruri cu peste

Pisica de mare prajita

Peste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.

Pisica de mare prajita
Parteneri
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Salata Caprese - simpla si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa