Pateuri marocane cu migdale (Briouat)

Trigoanele marocane cu umplutura de migdale sunt niste pateuri mici, parfumate cu sirop de miere, portocale si apa de trandafir.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Pateuri marocane cu migdale (Briouat)

Ingrediente

  • Pentru umplutura:
  • 300g migdale macinate
  • 150g zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • un varf de sare
  • 30g unt nesarat
  • 20ml apa de trandafir
  • Pentru aluat:
  • aluat foi de placinta
  • unt topit
  • 1 ou
  • Pentru sirop:
  • 50g miere
  • 1 lingurita apa de trandafiri
  •  

Mod de preparare

Briouat - pateurile marocane prajite, si apoi scufundate intr-un sirop parfumat cu apa de trandafiri, sunt servite de cele mai multe ori la ocazii speciale sau la ritualul de servire a ceaiului.

Incepem prin a prepara umplutura de migdale:

Imparte migdalele in jumatate, una dintre ele prajeste-o intr-o tigaie unsa cu putin ulei. Pune jumatatea neprajita in blender alaturi de jumatate din cantitatea de zahar.

Dupa ce s-au racit si migdalele prajite, adauga-le si pe ele in blender alaturi de jumatatea din zahar ramasa.

Adauga amandoua amestecurile de migdale intr-un bol, adauga apa de trandafiri si untul si  amesteca cu mainile pana obtii o pasta.

Formeaza din aluatul de placinta bile, pe care apoi le intinzi in patrate. Sau taie-l pur si simplu in patrate de 5cm. Unge mijlocul cu putin unt si aseaza cu o lingura din pasta de migdale chiar aproape de un capat.

Prinde de capatul in care este umplutura, du-l in celalalt capat ca sa o sigilezi, si apoi in sus ca sa formezi triunghiul. Unge cu oul batut ca sa "sigilezi" pateul. Repeta procedeul pana nu mai ai umplutura.

Incalzeste ulei intr-o tava, in timp ce incalzesti si mierea impreuna cu apa de trandafiri. Ia mierea de pe foc si pune-o la indemana.

Prajeste fursecurile in baia de ulei, intorcandu-le periodic, pana cand sunt rumene pe ambele parti, dupa care transfera-le, asa calde, in sirpoul de miere.

Aseaza fursecurile pe o farfurie si presara-le cu susan daca doresti.

 

 

 


Fursecurile marocane cu migdale se servesc dupa ce s-au racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa