Mai intai cantarim 250 g de faina de orez proaspat macinata, intr-un borcan mai mare cu filet. Adaugam 160 g zahar brun, putina sare si 6 g (2 linguri
Mai intai cantarim 250 g de faina de orez proaspat macinata, intr-un borcan mai mare cu filet. Adaugam 160 g zahar brun, putina sare si 6 g (2 lingurite rase) praf de copt. Astupam borcanul si amestecam foarte bine prafurile.
Apoi, cu ajutorul unei furculite sfaramam 500 g branza uscata de vaca, apoi amestecam cu 80 g stafide spalate si razuim coaja de pe o lamaie. Dupa care aprindem cuptorul, fixam la 240 grade (pe o scala cu 8 trepte, pe treapta 5) , apoi ungem gros, cu ½ din 100 g de unt moale ,o tava mai mica smaltuita.
Jumatate din amestecul de faina de orez se presara uniform pe fundul tavii . Adaugam peste branza de vaci, apoi presaram cealalta jumatate din amestecul de faina de orez peste stratul de branza.. Batem cele 2 oua intregi, adaugam 10 g de zahar vanilat si 2 dl lapte, apoi turnam cu grija amestecul de branza batut spuma peste placinta. Sa avem grija ca faina sa nu ramana nicaieri uscata. La urma, taiem untul in felii subtiri si il punem peste placinta.
O punem in cuptorul fierbinte si o coacem la foc iute 5 minute, apoi la foc mediu inca aprox. 35 de minute, pana ce devine maronie deschisa. Daca s-a racit, taiaem in dreptunghiuri mai mici si o servim proaspata. Nu se tine in frigider. A doua zi se serveste incalzita in cuptorul cu microunde.
Alte retete cu branza
Placinta branza
Foietaj cu branza
Prajitura cu branza
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiPlacinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraParca n-am mai facut de mult ceva super ciocolatos :))
Desert prajitura cu ciocolata si friscaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii