Placinta cu branza

Mai intai cantarim 250 g de faina de orez proaspat macinata, intr-un borcan mai mare cu filet. Adaugam 160 g zahar brun, putina sare si 6 g (2 linguri

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g de faina de orez
  • 160 g zahar brun
  • 6 g praf de copt
  • 500 g branza uscata de vaca
  • 80 g stafide spalate

Mod de preparare

Mai intai cantarim 250 g de faina de orez proaspat macinata, intr-un borcan mai mare cu filet. Adaugam 160 g zahar brun, putina sare si 6 g (2 lingurite rase) praf de copt. Astupam borcanul si amestecam foarte bine prafurile.

Apoi, cu ajutorul unei furculite sfaramam 500 g branza uscata de vaca, apoi amestecam cu 80 g stafide spalate si razuim coaja de pe o lamaie. Dupa care aprindem cuptorul, fixam la 240 grade (pe o scala cu 8 trepte, pe treapta 5) , apoi ungem gros, cu ½ din 100 g de unt moale ,o tava mai mica smaltuita.

Jumatate din amestecul de faina de orez se presara uniform pe fundul tavii . Adaugam peste branza de vaci, apoi presaram cealalta jumatate din amestecul de faina de orez peste stratul de branza.. Batem cele 2 oua intregi, adaugam 10 g de zahar vanilat si 2 dl lapte, apoi turnam cu grija amestecul de branza batut spuma peste placinta. Sa avem grija ca faina sa nu ramana nicaieri uscata. La urma, taiem untul in felii subtiri si il punem peste placinta.

O punem in cuptorul fierbinte si o coacem la foc iute 5 minute, apoi la foc mediu inca aprox. 35 de minute, pana ce devine maronie deschisa. Daca s-a racit, taiaem in dreptunghiuri mai mici si o servim proaspata. Nu se tine in frigider. A doua zi se serveste incalzita in cuptorul cu microunde.
Alte retete cu branza

Placinta branza

Foietaj cu branza

Prajitura cu branza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
1
Prajituri

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video

Placinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
Pasca fara aluat (reteta video)
2
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
3
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
4
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Tarta cu mere si scortisoara
5
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Parteneri
Desert prajitura cu ciocolata si frisca
Bucataras.RO

Desert prajitura cu ciocolata si frisca

Parca n-am mai facut de mult ceva super ciocolatos :))

Desert prajitura cu ciocolata si frisca
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola