Placinta cu branza dulce de vaci este un desert usor de pregatit si delicios. Desertul poate fi pregatit pentru o delicioasa prajitura cu branza.
Din margarina topita, apa minerala, sare si faina se prepara un aluat tare, bun de intins. Se lasa sa se odihneasca circa 15 minute. Se mai framanta inca o data aluatul.
Branza se amesteca cu ouale, zaharul, stafidele, esenta si coaja de lamaie. Se intinde din jumatate de aluat o foaie care se pune in tava de la aragaz. Se pune peste foaie grisul, pentru a mai absorbi din zeama pe care o lasa branza.
Adaugam umplutura de branza. Se adauga a doua foaie si cu furculita se fac modele pe marginea aluatului pentru a nu se desprinde aluatul in timpul coacerii. Se coace la foc mic pana se rumeneste usor deasupra.
Placinta cu branza dulce se pudreaza cu zahar. Se taie cand s-a racit. Alte retete recomandate:
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii