Placinta cu branza dulce stafide si foi

Reteta o am de a o buna prietena... am mancat la ea, mi-a placut, i-am cerut reteta si am trecut la confectionat.

Portii
18
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Placinta cu branza dulce stafide si foi

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 6 oua
  • 16 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 16 linguri ulei
  • o lingura coaja rasa de lamaie
  • 1 fiola esenta de rom
  • 100 g smantana
  • 1 cana faina
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • 1 praf de copt
  • Pentru umplutura
  • 1 kg branza de vaci
  • 100 g smantana
  • 4oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 cana zahar
  • 2 linguri gris
  • 150 g Stafide
  • coaja rasa de la o lamaie mica
  • un praf de sare
  • Mai avem nevoie
  • unt pentru uns tava
  • zahar pudra pentru pudrat
  • Tin sa precizez ca am folosit drept masura pentru faina si zahar o cana de ceai de 250 ml.

Mod de preparare

Mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam uleiul putin cate putin apoi incorporam smantana. Adaugam apoi coaja rasa de lamaie si esenta de rom. Cernem faina, o amestecam cu sarea si incorporam in amestecul de mai sus amestecand cu o lingura de lemn de sus in jos. Dizolvam praful de copt in zeama de lamaie si il adaugam si pe el in compozitie.

Ungem o tava (30/24)cu unt si o tapetam cu hartie de copt si punem in ea jumatate din compozitia de mai sus. Dam la cuptorul preincalzit ,la 180 grade timp de 8-10 min. Scoatem din cuptor.

Pregatim umplutura: batem bine ouale cu praful de sare apoi adaugam rand pe rand branza de vaci,smantana,zaharul,zaharul vanilat,esenta de rom, coaja rasa de lamaie,grisul si stafidele. Amestecam bine, cu lingura de lemn, pentru o buna omogenizare. Turnam aceasta umplutura peste aluatul din tava.

Peste umplutura turnam cealalta jumatate de aluat. Dam la cuptorul preincalzit, la 180 grade, timp de aproximativ 40 min. Prajitura trebuie sa fie rumena si bine facuta (facem testul scobitorii). Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca ,pudram cu zahar pudra si apoi taiem.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Rulouri cu ciuperci
3
Aperitive cu ciuperci

Rulouri cu ciuperci

Un aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!

Rulouri cu ciuperci
Supa de linte
4
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Clatite pufoase reteta fara zahar
Bucataras.RO

Clatite pufoase reteta fara zahar

Clatite pufoase reteta Iniţial am zis că azi nu fac nimic dulce pentru că pregătisem nişte sărăţele,dar apoi mi-am...

Clatite pufoase reteta fara zahar
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!