Reteta o am de a o buna prietena... am mancat la ea, mi-a placut, i-am cerut reteta si am trecut la confectionat.
Mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam uleiul putin cate putin apoi incorporam smantana. Adaugam apoi coaja rasa de lamaie si esenta de rom. Cernem faina, o amestecam cu sarea si incorporam in amestecul de mai sus amestecand cu o lingura de lemn de sus in jos. Dizolvam praful de copt in zeama de lamaie si il adaugam si pe el in compozitie.
Ungem o tava (30/24)cu unt si o tapetam cu hartie de copt si punem in ea jumatate din compozitia de mai sus. Dam la cuptorul preincalzit ,la 180 grade timp de 8-10 min. Scoatem din cuptor.
Pregatim umplutura: batem bine ouale cu praful de sare apoi adaugam rand pe rand branza de vaci,smantana,zaharul,zaharul vanilat,esenta de rom, coaja rasa de lamaie,grisul si stafidele. Amestecam bine, cu lingura de lemn, pentru o buna omogenizare. Turnam aceasta umplutura peste aluatul din tava.
Peste umplutura turnam cealalta jumatate de aluat. Dam la cuptorul preincalzit, la 180 grade, timp de aproximativ 40 min. Prajitura trebuie sa fie rumena si bine facuta (facem testul scobitorii). Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca ,pudram cu zahar pudra si apoi taiem.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDaca va place supa de rosii, eu zic ca este momentul sa profitati de ea. Acum gasiti pe piata cele mai gustoase si parfumate...
Supa de rosii cu galuste, de postDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii