Reteta o am de a o buna prietena... am mancat la ea, mi-a placut, i-am cerut reteta si am trecut la confectionat.
Mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam uleiul putin cate putin apoi incorporam smantana. Adaugam apoi coaja rasa de lamaie si esenta de rom. Cernem faina, o amestecam cu sarea si incorporam in amestecul de mai sus amestecand cu o lingura de lemn de sus in jos. Dizolvam praful de copt in zeama de lamaie si il adaugam si pe el in compozitie.
Ungem o tava (30/24)cu unt si o tapetam cu hartie de copt si punem in ea jumatate din compozitia de mai sus. Dam la cuptorul preincalzit ,la 180 grade timp de 8-10 min. Scoatem din cuptor.
Pregatim umplutura: batem bine ouale cu praful de sare apoi adaugam rand pe rand branza de vaci,smantana,zaharul,zaharul vanilat,esenta de rom, coaja rasa de lamaie,grisul si stafidele. Amestecam bine, cu lingura de lemn, pentru o buna omogenizare. Turnam aceasta umplutura peste aluatul din tava.
Peste umplutura turnam cealalta jumatate de aluat. Dam la cuptorul preincalzit, la 180 grade, timp de aproximativ 40 min. Prajitura trebuie sa fie rumena si bine facuta (facem testul scobitorii). Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca ,pudram cu zahar pudra si apoi taiem.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii