Placinta cu cirese

Presaram praful de copt peste faina si amestecam toate ingredientele pentru blat, pana se uniformizeaza.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Placinta cu cirese

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 g faina alba
  • 200 g zahar tos
  • 200 ml smantana
  • 1 ou intreg + 1 galbenus de ou
  • 1 lingurita de praf de copt
  • un varf de cutit de sare
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg cirese
  • 50 g nuca macinata
  • 150 g zahar tos
  • 2 linguri de pesmet
  • 1 ou deasupra

Mod de preparare

Presaram praful de copt peste faina si amestecam toate ingredientele pentru blat, pana se uniformizeaza. Formam doi pantofi, unul mai mare si unul mai mic, apoi ii punem in frigider pentru 2-3 ore. Indepartam samburii din cirese. Intindem din pantoful mai mare o foaie si captusim o tava cu ea. Presaram pesmetul amestecat cu nuca, apoi ciresele si zaharul. Acoperim cu cealalta foaie, pe care o apasam putin peste fructe, apoi ungem deasupra cu un ou batut. Impungem aluatul cu o furculita, apoi introducem prajitura in cuptorul preincalzit, incins, apoi coacem timp de 10 minute pe foc mediu, apoi micsoram flacara si o coacem pana se coace aurie-maronie.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori