Plăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un desert gustos la masa in familie de duminică.:) Pofta buna!
Margarină la temperatura camerei o frecam cu zahărul, adăugăm sarea ,esenta si zahărul vanilat mixam până devine ca o crema apoi adăugăm oul si smantana ,mixam dupa care punem faina până obținem un aluat de consistenta medie din care formăm doua foi .
Umplutura :merele rase se pun intr o cratiță impreuna cu zahărul și zeama de lămâie, amestecăm constant sa nu se prindă. Lăsăm pe foc cam 10 minute iar la sfârșit adăugăm scorțișoară dupa gust .
Așezăm prima foaie in tava punem randul de mere apoi acoperim cu cealaltă foie pe care o vom înțepa cu furculița.
Coacem la 180 -200 grade timp de 40 de minute . Timpul de coacere poate varia in functie de cuptor.
Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....
Cornulete cu mac de CraciunSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lut1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)Salam de biscuiţi reţetă. Este o reteta simpla si foarte rapida, cu un gust minunat si care imi aminteste de copilarie.
Salam de biscuiţi reţetăSarmalele nu lipsesc din meniul niciunui roman. Sarmalute aburinde asezonate cu voie buna.
Sarmalute in foi de varzaAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeAceasta ciorba cred ca nu are nevoie de nici o prezentare, e atat de gustoasa si satioasa ca nici nu iti mai trebuie felul doi!
Ciorba de porc cu legumeReteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.
Tort Diplomat
Comentarii