Placinta cu mere clasica

Cuptorul se incalzeste la 180 grade C. Se pregateste un aluat elastic din faina, unt, zahar pudra si praf de sare, care cand este gata se pune la rec

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu mere clasica

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluatul de placinta:
  • 350 g faina
  • 180 g unt taiat cuburi
  • 2 linguri zahar praf
  • praf de sare
  • 3 l apa
  •  
  • Ingrediente pentru umplutura cu mere:
  • 800 g mere
  • 130 g zahar
  • 2
  • 5 linguri de faina
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/4 lingurita rasa de nucsoara
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • 40 g unt taiat cuburi
  • zahar pudra pe deasupra

Mod de preparare

Cuptorul se incalzeste la 180 grade C. Se pregateste un aluat elastic din faina, unt, zahar pudra si praf de sare, care cand este gata se pune la rece timp de 15-20 minute.

Pentru umplutura, merele sunt decojite, sunt curatate de seminte, iar apoi sunt taiate in felii subtiri. Zaharul, scortisoara si nucsoara, se amesteca cu faina, un varf de cutit de sare si suc de lamaie dupa gust. Jumatate din aluat se intinde la o grosime de 2,5 cm si se decupeaza o forma rotunda cu diametrul de 24 cm. Marginea proeminenta se taie. Umplutura se pune peste aluat si se adauga putina apa deasupra. Se adauga si cubuletele de unt. Restul de aluat se decupeaza si el intr-o forma rotunda, se adauga peste primul aluat si umplutura, iar cele doua margini de patiserie sunt unite. Din aluatul ramas se rasuceste o forma de coroana de flori si se atasaza la marginea placintei cu mere.

Partea superioara se impunge cu o furculita pentru a permite aburului din timpul coacerii sa fie eliminat, se stropeste cu apa si se presara cu zahar pudra. Se coace in cuptorul incins timp de 55-60 min.


Se serveste cu inghetata sau smantana dulce!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel, reteta video

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Hummus cu leurda si lipii de casa

Hummus cu leurda si lipii de casa

Pentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...

Hummus cu leurda si lipii de casa
Indiene cu piersici si mascarpone

Indiene cu piersici si mascarpone

Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...

Indiene cu piersici si mascarpone
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu pere si crema de branza
1
Prajituri

Prajitura cu pere si crema de branza

Cu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...

Prajitura cu pere si crema de branza
Prajitura cu spuma caramel
2
Prajituri

Prajitura cu spuma caramel

Prajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...

Prajitura cu spuma caramel
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese
Ciuperci pane umplute
5
Aperitive cu ciuperci

Ciuperci pane umplute

Un aperitiv surpriza!

Ciuperci pane umplute
Parteneri
Branza naturala din lapte de vaca
Bucataras.RO

Branza naturala din lapte de vaca

Intotdeauna cand iau lapte dulce de la tarani sau chiar de la mama de la tara, inainte de a-l fierbe il incerc punand intr-o...

Branza naturala din lapte de vaca
Pizza bread
Gustos.RO

Pizza bread

Pizza bread