Aceasta reteta de placinta cu mere are un aluat fraged care ti se topeste pur si simplu in gura. Este usor de realizat si rapida.
Sfaramam untul in faina amestecata cu praful de copt. Adaugam zaharul, zaharul vanilat, ouale si atata smantana cat sa obtinem un aluat moale si framantam. Impachetam aluatul in folie si punem la rece.
Intre timp curatam merele si le razuim. Stoarcem pe ele lamaia si adaugam zahar, scortisoara, si coaja de lamaie rasa dupa gust.
Impartim aluatul in 2 parti si le intindem la 2-3 mm grosime, pe o suprafata presarata cu faina. Punem o foaie intr-o tava captusita cu hartie de copt si presaram cu nuca macinata. Nivelam umplutura de mere si acoperim cu cealalta foaie, sau putem taia aluatul fasii si face un grilaj. Impungem cu furculita de- a lungul aluatului, ungem cu ou si punem la cuptor.
Coacem placinta cu mere la 180 de grade C, 35-40 de minute. Taiem patratele si le presaram cu zahar pudra.
Se serveste cu sos de vanilie sau inghetata!
Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....
Cornulete cu mac de CraciunSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lut1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsse incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....
Piept de gasca cu sos CassisSe curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...
Prajitura simpla cu nuci si mereReteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.
Tort Diplomat
Comentarii