Aceasta reteta de placinta cu mere are un aluat fraged care ti se topeste pur si simplu in gura. Este usor de realizat si rapida.
Sfaramam untul in faina amestecata cu praful de copt. Adaugam zaharul, zaharul vanilat, ouale si atata smantana cat sa obtinem un aluat moale si framantam. Impachetam aluatul in folie si punem la rece.
Intre timp curatam merele si le razuim. Stoarcem pe ele lamaia si adaugam zahar, scortisoara, si coaja de lamaie rasa dupa gust.
Impartim aluatul in 2 parti si le intindem la 2-3 mm grosime, pe o suprafata presarata cu faina. Punem o foaie intr-o tava captusita cu hartie de copt si presaram cu nuca macinata. Nivelam umplutura de mere si acoperim cu cealalta foaie, sau putem taia aluatul fasii si face un grilaj. Impungem cu furculita de- a lungul aluatului, ungem cu ou si punem la cuptor.
Coacem placinta cu mere la 180 de grade C, 35-40 de minute. Taiem patratele si le presaram cu zahar pudra.
Se serveste cu sos de vanilie sau inghetata!
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii