Aceasta reteta de placinta cu mere are un aluat fraged care ti se topeste pur si simplu in gura. Este usor de realizat si rapida.
Sfaramam untul in faina amestecata cu praful de copt. Adaugam zaharul, zaharul vanilat, ouale si atata smantana cat sa obtinem un aluat moale si framantam. Impachetam aluatul in folie si punem la rece.
Intre timp curatam merele si le razuim. Stoarcem pe ele lamaia si adaugam zahar, scortisoara, si coaja de lamaie rasa dupa gust.
Impartim aluatul in 2 parti si le intindem la 2-3 mm grosime, pe o suprafata presarata cu faina. Punem o foaie intr-o tava captusita cu hartie de copt si presaram cu nuca macinata. Nivelam umplutura de mere si acoperim cu cealalta foaie, sau putem taia aluatul fasii si face un grilaj. Impungem cu furculita de- a lungul aluatului, ungem cu ou si punem la cuptor.
Coacem placinta cu mere la 180 de grade C, 35-40 de minute. Taiem patratele si le presaram cu zahar pudra.
Se serveste cu sos de vanilie sau inghetata!

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii