Se amesteca ingredientele pentru aluat in vederea obtinerii unui aluat tare. Se tine cca 10minute. Se ia o tava de cel putin 2-2,5 cm inaltime si se
Se amesteca ingredientele pentru aluat in vederea obtinerii unui aluat tare. Se tine cca 10minute. Se ia o tava de cel putin 2-2,5 cm inaltime si se tapeteaza cu unsoare. Se intinde aluatul de grosimea unui deget se pune in tava, se presara cu putina faina si la temperatura camerei se tine la dospit cca 30 de minute.
Intre timp se pregateste umplutura: se zdrobeste branza, se adauga galbenusurile, smantana, zaharul, coaja de lamaie si un pic de sare si se framanta bine. Dupa care se adauga spuma batuta din albusurile de oua. Se presara uniform pe aluatul dospit grisul si se pune uniform crema de branza obtinuta. 100ml de smantana se amesteca cu galbenusul de ou si se unge partea de sus a umpluturii. Dupa ce se pune branza se pune aluatul la copt. Se coace la foc mediu cca 40 de minute, pana cand aluatul se separa de marginea tavii iar branza capata o culoare aurie. Aluatul copt se acopera si se tine la aburi cca 8-10 minute.
Alte retete cu branza
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii