Se amesteca ingredientele pentru aluat in vederea obtinerii unui aluat tare. Se tine cca 10minute. Se ia o tava de cel putin 2-2,5 cm inaltime si se
Se amesteca ingredientele pentru aluat in vederea obtinerii unui aluat tare. Se tine cca 10minute. Se ia o tava de cel putin 2-2,5 cm inaltime si se tapeteaza cu unsoare. Se intinde aluatul de grosimea unui deget se pune in tava, se presara cu putina faina si la temperatura camerei se tine la dospit cca 30 de minute.
Intre timp se pregateste umplutura: se zdrobeste branza, se adauga galbenusurile, smantana, zaharul, coaja de lamaie si un pic de sare si se framanta bine. Dupa care se adauga spuma batuta din albusurile de oua. Se presara uniform pe aluatul dospit grisul si se pune uniform crema de branza obtinuta. 100ml de smantana se amesteca cu galbenusul de ou si se unge partea de sus a umpluturii. Dupa ce se pune branza se pune aluatul la copt. Se coace la foc mediu cca 40 de minute, pana cand aluatul se separa de marginea tavii iar branza capata o culoare aurie. Aluatul copt se acopera si se tine la aburi cca 8-10 minute.
Alte retete cu branza
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii