Placintele fragede cu dovleac

Au o aroma imbientoare de scortisoara, iar foile sunt fragede si se topesc in gura! Nu rata ocazia sa pregatesti aceste minunate placintele!

Portii
10
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Placintele fragede cu dovleac

Ingrediente

  • Aluat
  • 150 g faina
  • 100 g zahar
  • ½ lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 ou
  • 100 g unt rece
  • Umplutura:
  • 800 g dovleac
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 2 linguri gris
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

amesteca in vasul de inox al robotului Ankarsrum faina, zaharul, praful de copt, coaja de lamaie si un praf de sare.

adauga oul batut si untul rece, dat pe razatoarea mare

framanta bine aluatul, aproximativ 5 min

pune aluatul in folie de plastic si lasa-l la rece 15 min

intre timp, taie dovleacul in felii si pune-l intr-o tava, pe hartie de copt

coace-l la 180 de grade pentru 15 minute, pana se inmoaie si intra furculita in el foarte usor

scoate dovleacul copt intr-o sita si lasa-l la scurs

amesteca-l apoi cu zaharul pudra, scortisoara, esenta de rom si grisul

scoate aluatul din frigider si intinde-l intre doua foi de copt, pana obtii o foaie dreptunghiulara, de 0.5 cm grosime

pune dovleacul peste foaia de aluat, intr-un strat tot de 0.5 cm si ruleaza pe lungime

pune ruloul la frigider pentru 20 de minute, pana se intareste aluatul

taie apoi ruloul in bucati de 4-5 cm si pune placintelele in tava, pe hartie de copt

unge-le cu ou batut, cu ajutorul unei pensule

coace-le apoi la 180 de grade, cam 30-40 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra

scoate tava din cuptor si lasa-le la racit, apoi pudreaza-le cu zahar pudra

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci