Au o aroma imbientoare de scortisoara, iar foile sunt fragede si se topesc in gura! Nu rata ocazia sa pregatesti aceste minunate placintele!
amesteca in vasul de inox al robotului Ankarsrum faina, zaharul, praful de copt, coaja de lamaie si un praf de sare.
adauga oul batut si untul rece, dat pe razatoarea mare
framanta bine aluatul, aproximativ 5 min
pune aluatul in folie de plastic si lasa-l la rece 15 min
intre timp, taie dovleacul in felii si pune-l intr-o tava, pe hartie de copt
coace-l la 180 de grade pentru 15 minute, pana se inmoaie si intra furculita in el foarte usor
scoate dovleacul copt intr-o sita si lasa-l la scurs
amesteca-l apoi cu zaharul pudra, scortisoara, esenta de rom si grisul
scoate aluatul din frigider si intinde-l intre doua foi de copt, pana obtii o foaie dreptunghiulara, de 0.5 cm grosime
pune dovleacul peste foaia de aluat, intr-un strat tot de 0.5 cm si ruleaza pe lungime
pune ruloul la frigider pentru 20 de minute, pana se intareste aluatul
taie apoi ruloul in bucati de 4-5 cm si pune placintelele in tava, pe hartie de copt
unge-le cu ou batut, cu ajutorul unei pensule
coace-le apoi la 180 de grade, cam 30-40 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra
scoate tava din cuptor si lasa-le la racit, apoi pudreaza-le cu zahar pudra
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatAluatul este un aluat de tarta, dar fara oua : o cana de apa, 150 g margarina, o lingurita de sare, o lingura de praf de...
Tarta de post cu ciuperciDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii