Portocale glasate

Se aleg portocale mijlocii, si care se curata usor de coaja. Se scoate si pielita alba, dar cu bagare de seama sa nu le rupem, si se desfac felii ce s

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • portocale mijlocii
  • 1/2 kg. zahar
  • 1 dl. 1/2 apa si 2 linguri de glucoza
  • ulei de migdale

Mod de preparare

Se aleg portocale mijlocii, si care se curata usor de coaja. Se scoate si pielita alba, dar cu bagare de seama sa nu le rupem, si se desfac felii ce se aseaza in picioare, unele langa altele, pe o sita. Se lasa cateva minute intr-un loc aerisit sa se sbiceasca. Intre timp se fierbe un sirop din 1/2 kg. zahar, 1 dl. 1/2 apa si 2 linguri de glucoza ca si pentru glasura de zahar, dar mai legat, si anume: lasand sa cada cateva picaturi de sirop intr-o ceasca cu apa rece, aceasta se intareste, avand consistenta unei bomboane englezesti. Se tine la cald, pe marginea aragazului. Se ia cu mana cate o felie de portocala, se introduce in sirop, si imediat ce s-a imbracat in glasura, se scoate cu ajutorul unei furculite cu trei dinti, fara ca sa intepam felia de portocala (zeama ce-ar iesi din ea ar topi foarte repede glasura). Scotand felia, stergem usor furculita pe marginea cratitei, ca sa nu se ia sirop mai mult decat trebuie. Se procedeaza la fel cu toate feliile de portocala, ce se aseaza in picioare pe o placa de marmura unsa cu ulei de migdale. Cand sunt toate gata, si intarite, se pune fiecare in cate o forma mica de hartie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Feijoada - tocana braziliana cu fasole
1
Mancaruri cu carne

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...

Feijoada - tocana braziliana cu fasole
Ciorba de loboda cu omleta
2
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Ciorba de loboda cu franjuri de ou
3
Ciorbe

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Desert prajitura felie de lapte
4
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola