Portocale in pijama

Se curata portocalele de coaja galbena si de pielita alba, se taie felii, se scot simburii, se preasara cu putin zahar pudra si se stropesc cu citeva

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 portocale mari
  • 100 gr. zahar pudra
  • putina zeama de lamiie. Aluat de clatite: 1 pahar lapte diluat cu apa sau sifon
  • 2 oua
  • 125 gr. faina
  • zahar vanilat
  • ulei
  • sare

Mod de preparare

Se curata portocalele de coaja galbena si de pielita alba, se taie felii, se scot simburii, se preasara cu putin zahar pudra si se stropesc cu citeva picaturi de zeama de lamiie. Se prepara aluatul de clatite: se bat cu telul ouale, se amesteca cu toata faina deodata, se subtiaza cu laptele rece la care se adauga la nevoie apa sau sifon. Se bate bine pina cind se obtine un aluat omogen mai gros. Se inmoaie feliile de portocale in acest aluat curgator si se prajesc repede in ulei incins.


Se servesc calde presarate cu zahar vanilat. Sint bune si reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori