Este o reteta pe care eu am inventat-o cu mare drag pentru familia mea si care are un mare succes in randul membrilor familiei si al prietenilor.
Separam 6 oua si batem galbenusurile cu zaharul pana acesta se dizolva si compozitia ia aspectul unei creme spumoase. Adaugam nuca, cernem faina impreuna cu 3 linguri cacao si praful de copt si adaugam in compozitie, alternand cu ceasca de lapte.
Batem albusurile spuma tare si adaugam peste compozitia formata anterior, cate o lingura, pe rand, amestecand usor de jos in sus pana la incorporarea completa.
Tapetam o tava cu hartie de copt sau ulei si faina, turnam aluatul, netezim frumos si dam la cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pentru aproximativ 20-30 min. Verificam cu scobitoarea.
Intre timp, preparam
CREMA:
500 ml lapte, 4 galbenusuri, zaharul si amidonul se impreuna si se bat bine dupa care se pun pe foc pana se formeaza o budinca. Oprim focul si adaugam pe rand margarina, ameastecand mereu pana la incorporarea completa.
Separam crema in 2 parti egale, atunci cand este fierbinte inca. Intr-o parte adaugam 3 linguri de cacao cernuta, 1/2 ciocolata neagra, amestecand continuu sa nu formeze cocoloase, iar cand se mai raceste, se adauga coniacul omogenizand bine crema; in cea de-a II-a jumatate, adaugam nuca de cocos si amestecam bine pana la uniformizare.
SIROPUL:
1L apa se pune la fiert cu 1 + 1/2 cani zahar. Cand a dat cateva clocote si zaharul este complet dizolvat, se pune vasul in alt vas cu apa rece ptr a grabi racirea. Cand este complet rece, adaugam o esenta de rom.
ASAMBLARE
Taiem blatul pe jumatate, insiropam bine prima foaie, adaugam crema de cocos, asezam peste aceasta cea de-a doua foaie, insiropam si punem crema de ciocolata. Nivelam si ornam dupa bunul plac.
Si uite asa am numit-o coconuir.
Sa aveti pofta!!!!
Placinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafideSnitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...
Snitel de curcanAm gasit aceasta reteta in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit un chec pufos si aromat.
Chec cu nuci si rahatTiramisu cu lamaie este un desert delicios, adaptat dupa Tiramisu reţetă originala. Un tort cu blat biscuite pe care-l...
Tiramisu reţetă cu lamaieBarcutele din dovlecei vor fi preferatele copiilor, mai ales daca sunt umplute cu ce le place lor cel mai mult.
Barcute din dovleceiCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcRetete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...
Pulpe de pui cu legume la cuptorIncanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va...
Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa
Comentarii