Se amesteca ingredientele pentru blat, care se coace in tava unsa si captusita cu hartie de copt. Imediat ce s-a copt, se ia hartia de copt si se lasa
Se amesteca ingredientele pentru blat, care se coace in tava unsa si captusita cu hartie de copt. Imediat ce s-a copt, se ia hartia de copt si se lasa blatul sa se raceasca.
Pentru crema se procedeaza astfel:
1. Se mixeaza ouale intregi cu zaharul 5 minute, se pune laptele, faina si cacaoa. Apoi se fierbe in bain-marie. Crema trebuie sa se ingroase bine. Se da la rece.
2. Se freaca untul (sau margarina) cu mixerul putin de tot, dupa care treptat lingura cu lingura se adauga in unt crema si se amesteca si se pune cateva picaturi de rom.
3. Se taie in doua blatul care este dreptunghiular), se insiropeaza cu siropul fiert in prealabil din apa, zahar si esenta de rom (sau de migdale);
3. Se umple foile cu crema racita
4. Se acopera prajitura cu frisca si se orneaza cu trandafiri facuti din crema cu care s-au umplut foile sau cumparati din comert.
Se taie bucati, in special in patrate.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataIntr-una din zile am vazut aceasta paine la Gaby care la randul ei, a vazut-o la Violeta Postolache. Si, cum noua ne plac...
Paine cu maslineOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii