Prajitura Albina cu foi de pandispan

Prajitura Albina este un desert indragit. Are foi fragede, crema fina de gris si miere, si gem acrisor care sa o completeze. Nu sunt adepta foilor de miere, asa ca eu prepar Albina cu foi de pandispan.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Albina cu foi de pandispan

Ingrediente

  • Ingrediente foi de pandispan:
  • 250g zahar pudra
  • 8 oua medii
  • 250g faina alba
  • Ingrediente crema de gris:
  • 250ml lapte
  • 1 zahar vanilat
  • 180g zahar (brun pentru o aroma deosebita)
  • 1 lingura de miere (cu varf)
  • 200g unt
  • Aditional:
  • gem acrisor
  • zahar pudra

Mod de preparare

Pentru foile de pandispan:

1. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade, unge si tapeteaza cu faina 2 forme rotunde de tort de 22 de cm.

2. Pune zaharul si ouale intr-un bol termorezistent si aseaza intr-un vas pe aburi. Mixeazal-e cu mixerul pana cand este fierbinte, ia vasul de pe aburi si mai mixeaza inca 10 minute pana isi dubleaza volumul.

3. Topeste untul pana devine auriu si incorporeaza-l in timp ce mixezi in compozitia de oua. Adauga apoi faina cernuta si amesteca usor, dar nu prea mult. Daca vei amesteca prea mult pandispanul nu va creste corespunzator.

4. Imparte compozitia in cele doua tavi si lasa-le la cuptor pentru 25-30 de minute, pana trece testul cu scobitoarea. Cel mai bine e sa pregatiti foile de pandispan cu o zi inainte, va fi mai usor de lucrat cu ele.

5. Taie pandispanul in doua (vei avea 4 bucati).

Pentru crema de gris:

1. Pune laptele intr-o oala cu fundul gros impreuna cu mierea si zaharul.

2. Cand laptele da in clocot adauga si grisul, in ploaie, amestecand constant (cu telul in forma de para), pana cand compozitia se ingroasa bine. Ia apoi de pe foc, lasa deoparte, amestecand din cand in cand, pana cand ajunge la temperatura camerei.

3. Adauga apoi untul taiat bucatele si zaharul vanilat (recomand extract natural de vanilie in loc), mixeaza bine pana cand obtii o crema pufoasa si omogena.

Asamblare:

foaie-crema-foaie-gem-foaie-crema-foaie, iar deasupra se presara zahar pudra.

Este si mai buna a doua zi.


Prajitura Albina cu foi de pandispan este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru sarbatori si pentru cei incepatori in bucatarie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Ardei umpluti
Bucataras.RO

Ardei umpluti

O reteta delicioasa de ardei umpluti :-)

Ardei umpluti
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos